Ateş Çemberi

Kırılma maçlarımızdan bir tanesinden belki beraberliği beğenmiyorken mağlup ayrılıyoruz.

Ateş Çemberi
2 Mayıs 2018 08:56

Hava mükemmel, tribünler dolu, rakip maddi problemler yüzünden sıkıntılı ve futbolcularının aklı sahada değil. Kazanmak için her şart oluşmuş durumda. Antalyaspor maça fırtına gibi başlıyor. Bu sezon çok sık eleştirdiğimiz Emre Güral’ın golüyle maça 1-0 önde başlıyoruz. Üstüne kaçan 3-4 net pozisyon… İkinci gol gelse maç kopacak ama gerek Trabzonspor kalecisi gerekse futbolcularımızın beceriksizliğiyle olmuyor.

Sonrasında sahneye Bülent Yıldırım çıkıyor, olmayan pozisyonda penaltı yaratıyor. Maçı eliyle soldan sağa veriyor. Sahada rakip takımda Antalya doğumlu Burak Yılmaz var. Geçmiş maçlara nazaran oldukça sakin, Antalyaspor’a karşı oynadığı maçlardaki hırstan eser yok. Islıklarla, sataşmalarla onu yok yere gaza getirecek gibi oluyoruz ama o penaltı pozisyonu dışında 90 dakika sahada ruh gibi dolaşıyor. Tribün bu gibi durumlarda uyanık olmalı .Zaten kötü gününde olan bir futbolcunun üzerine oynamak anlamsız.

Maç bitiyor, elde var sıfır. Kırılma maçlarımızdan bir tanesinden belki beraberliği beğenmiyorken mağlup ayrılıyoruz. Allah’tan altımızdakiler de mağlup. Bu haftada puan farkını koruyoruz.

Osmanlıspor, eğer cumartesi günü Alanya’da sürpriz yapmazsa, pazar günü Ankara’da sezon finaline çıkıyoruz. Olasılıklar nelerdir, inceleyelim.

* Osmanlıspor’a “düştü” gözüyle bakıyorum

3 ihtimal var önümüzde:

  • Ankara’da Gençlerbirliği’ne kaybetmezsek, bence lig biter.
    Osmanlıspor, Gençlerbirliği ve Karabükspor düşer.
  • Ankara’da Gençlerbirliği’ne kaybedersek, kalan iki maçını da kazanır ve 9 puan alıp ligde kalır Gençlerbirliği.
  • Bu durumda iki ihtimal çıkar;
    Birinci durumda biz, Başakşehir ve Alanyaspor maçlarından 4 puan alırsak, Konyaspor 38 puanla düşer.
    İkinci durumda ise biz kalan iki maçtan 3 puan veya altını alırsak, biz düşeriz, Konyaspor ligde kalır.

Konyaspor için Bursaspor maçındaki 1 puan onların başkalarına bağlı olmadan ligde kalmaları için çok önemliydi bence. Bu fırsatı kaçırdılar. Ankara’dan alacağımız puan veya puanlar en az bizim kadar Konyaspor’un da işine yarayacaktır.

Sene boyunca hayal kırıklığı yaşadığımız sezonu bitirme şansı elimizde. Umarım bu 90 dakikada hakem hatası olmadan istediğimiz sonucu alır ve ligde kalırız. Kulübün geleceği, Süper Lig’de kalmasına bağlıdır. Bunu kimsenin unutmaması lazım. Özellikle Antalyaspor yönetiminin…