Antalyaspor’un 11 Haftalık Karnesi

Antalyaspor’un 11 Haftalık Karnesi
9 Kasım 2015 18:33

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’e yükselen ve sezona birbirinden iddialı transferler ile giren Antalyasporumuz, geride kalan on bir haftada ligde istediği konuma gelemedi.

Sezon başında Süper Lig için on yedi oyuncu transfer eden ve bu oyuncular içerisinde en önemlisi Samuel Eto’o olan kırmızı beyazlı ekibimizde işler istenildiği gibi gitmiyor.

Ekibimiz, ligde geride kalan on bir haftada dört galibiyet ve dört mağlubiyet alırken üç maçı da berabere tamamladı. Ligde kalan on bir hafta sonunda dokuzuncu sırada yer alan Antalyaspor, rakip filelere 16 gol gönderirken, kalesinde ise 19 gol gördü.

Takımın en golcü ismi ise 16 golün dokuz golünü atan Samuel Eto’o oldu.

Antalyaspor, lige Medipol Başakşehir’i 3-2 mağlup ederek başladı. İkinci haftada evinde Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup eden ekibimizin üçüncü haftadaki rakibi ise Fenerbahçe oldu. Uzatma dakikalarında gelen gol ile ilk mağlubiyetini alan kırmızı beyazlı ekibimiz, ligde üç haftada topladığı altı puanla beşinci sırada tamamladı. Dördüncü haftada Eskişehirspor’u evinde ağırlayan kırmızı beyazlı ekibimiz, mücadeleyi 2-0 kazanmayı başardı.

Ligin beşinci haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olan Antalyaspor, sahadan ağır bir yenilgiyle ayrıldı. 5-1 sona eren mücadelenin ekibimiz adına tek golünü ise Emrah Başsan kaydetti. Altıncı haftada Sivasspor’u ağırlayan takımımız, sahadan 1-1 berabere ayrıldı.

Yedinci haftada ligdeki ikinci beraberliğini alan Antalyaspor, evinde Kasımpaşa ile berabere kaldı. Sekizinci haftada zorlu Bursaspor mücadelesine çıkan ekibimiz, sahadan 2-0 üstünlükle galip gelmeyi başardı. Eto’o, bu maçta üç haftalık gol orucunu da bozmuş oldu.

Dokuzuncu haftada yeni stadyumu Antalya Arena’da Beşiktaş’ı ağırlayan kırmızı beyazlı ekibimiz, sahadan yine 5-1’lik bir mağlubiyetle ayrıldı. Onuncu haftada Akhisar Belediyespor’a konuk olan ekibimiz, sahadan 2-1 mağlu ayrılırken on birinci haftada rakibi Kayserispor oldu. Etkili bir oyun ortaya koyamayan kırmızı beyazlılar, öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamadı ve maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

 

Oynanan on bir hafta sonunda Samuel Eto’o, attığı dokuz golle gol krallığında zirvede yer alıyor. Eto’o yu ise sekiz gollü Mario Gomez ve yedişer gollü Tomas Necid ve Kweuke takip ediyor.

 

Ligde geride kalan on bir hafta sonunda Antalyaspor’da en fazla forma giyen oyuncu, Samuel Eto’o oldu. Kamerunlu yıldız, on bir haftada 971 dakika sahada kaldı. Eto’o yu ise 921 dakika ile Zeki Yıldırım ve 812 dakika ile Celustka, 731 dakika ile Emrah Başsan ve 720 dakika ile Diego Angelo izledi.