Antalyaspor, Disiplin Kurulu’na Sevk Edildi

Antalyaspor, Disiplin Kurulu’na Sevk Edildi
20 Ekim 2015 16:44

Antalyaspor, Bursaspor mücadelesindeki “saha olayları” sebebiyle PFDK’ya sevk edildi.

Disiplin Kurulu Talimatnamesi’nin 52. maddesine göre PFDK’ya sevk edilen kırmızı beyazlı ekibimize para cezası, saha kapatma ya da seyircisiz oynama cezasının yanı sıra tribün kapatma cezalarından birisi de gelebilir.

TFF tarafından bugün yayınlanan disiplin sevklerine dair bildirim şu şekilde:

2- ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 17.10.2015 tarihinde oynanan BURSASPOR-ANTALYASPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi* uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Bu maddeye göre Antalyaspor, Beşiktaş maçı öncesinde tribün, saha kapatma ya da seyircisiz oynama cezalarından biri ile karşı karşıya kalabilir.


 

*52. MADDE:

(1) Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2) Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.

(3) Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.