Antalyaspor Türkiye’de İlki Gerçekleştiriyor

Antalyaspor, Güvenli Hizmet Belgesi almak için başvurusunu yaptı.

Antalyaspor Türkiye’de İlki Gerçekleştiriyor
3 Mart 2022 15:21

Antalyaspor, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek adına Covid-19 pandemi kuralları kapsamında Türk Standartları Enstitüsü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğüne Güvenli Hizmet Belgesi almak için başvurusunu yaptı. Bu belgeyi alan ilk spor kulübü olmak isteyen kırmızı beyazlılar, sportif faaliyetleri sürdürürken teknik ekip, sporcular, çalışanlar ve taraftarlar için pandemi kuralları ve bulaşmayı önlemek için tüm kuralları titizlikle yerine getirdi.

Başvuru sonucunda bugün kulüpte TSE Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü Personeli Yüksek Gıda Mühendisi Ahmet Eryurt tarafından tüm hizmet alanlarının ve oluşturulan sistemin uygunluğunun teyit edileceği 1 günlük bir denetim gerçekleştirildi. Antalyaspor A.Ş’nin pandemi kapsamında bütün tedbirleri aldığının, uyguladığının, bulaşmayı önlemek için gerekli tüm süreçleri kontrol ettiğinin ve güvenli hizmet kurallarını yerine getirdiğinin teyit edilmesi ile Antalyaspor A.Ş, bu belgeyi almaya hak kazanacak.

Denetim ekibi çalışmalarını sürdürürken TSE Antalya Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş da Başkan Av. Aziz Çetin’i makamında ziyaret etti. Aziz Çetin her zaman önceliklerinin insan sağlığı olduğunun altını çizerken Demirtaş ise Güvenli Hizmet Belgesi konusunda Antalyaspor A.Ş’nin çok titiz bir çalışma yürüttüklerine şahit olduğunu belirtti. Ziyarette, Aziz Çetin, Hasan Demirtaş’a Antalyaspor forması hediye etti. Hasan Demirtaş da Çetin’e “Dünyada 1502 yılında bugünkü manada hazırlanan ilk standartları içeren Kanunname-i İhtisab-ı Bursa adlı bir kitabı ve Sultan II. Beyazıt Han Rölyefi” hediye etti.

Denetim raporu olumlu çıkarsa Antalyaspor A.Ş. Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk Türk spor kulübü olacak.