Antalyaspor Öğrencilerle Buluştu

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ile futbolcular Jean Makoun, Danilo ve Zeki Yıldırım, Muratpaşa Spor Lisesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katıldı…

Antalyaspor Öğrencilerle Buluştu
11 Mayıs 2016 15:39

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ile futbolcular Jean Makoun, Danilo ve Zeki Yıldırım, Muratpaşa Spor Lisesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katıldı.

Gültekin Gencer’in konuşması ile başlayan buluşma, soru cevap ile devam etti. Öğrenciler merak ettiklerini Gencer ve futbolculara sorma şansı buldu.

Antalyaspor’da 24 yıllık yöneticilik kariyeri olduğunu hatırlatan Gencer, Antalyaspor’un 1982 tarihinden itibaren yaşadığı 6 şampiyonluğun 6’sında da bulunduğunu aktardı.

Muratpaşa Spor Lisesi öğrencilerinin spor konuşan, sporu gelecek olarak gören gençlerden oluşmasını temenni ettiğini belirten Gencer, “Hedef ve amaç olmadan hiçbir yere gelemezsiniz. Antalya’nın futbol şehri olması için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu seneki yıldızlar topluluğu transferleriyle İstanbul takımlarını dahi çok rahat yenebileceğimizi gösterdik. Artık biz bunlarla yetinmiyoruz. Anadolu’da herkesin tuttuğu şehrinin takımının yanı sıra, bir de İstanbul takımı vardır. Şimdi ise İstanbullular bir takım tutuyor, ikinci takım olarak Antalyaspor olmaya başladı. Bizim en büyük sevincimiz bu” diye konuştu.

Bir öğrencinin, ‘Nasıl başarılı futbolcu oluruz?’ sorusuna Antalyasporlu futbolcu Zeki Yıldırım,” Ben kolay yerlerden gelmedim. Çalışarak ve sabrederek geldim. Çok çalışmalısınız ve çok sabretmelisiniz” diye cevap verdi.

Danilo ise öğrencilere hiçbir zaman durmamalarını ve her zaman çalışmalarını tavsiye etti. Bir öğrencinin, ‘Türkiye’de favori futbolcunuz kim?’ sorusuna da cevap veren Danilo, “Türkiye’de Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan’ı beğeniyorum. İdolüm ise Messi’dir” dedi.

Kamerunlu Makoun da, “Eğer ileride iyi bir futbolcu olmak istiyorsanız hocalarınızın sözünü dinlemeniz gerekiyor. Onların tavsiyelerine uymanız lazım” dedi. Makoun ise, Antalyasporlu Serdar Özkan’ı beğendiğini ifade etti.

Söyleşi bitiminde öğrenciler ve öğretmenler Başkan Gültekin Gencer ve futbolculara çiçek verdi.