Gencer: “Antalyaspor İkinci Takım Oldu”

BaşkanI Gültekin Gencer, Antalyaspor’un öncelikli hedefinin 1-30 Haziran 2016 tarihleri arasında 30 gün içerisinde 30 bin kombine satmak olduğunu açıkladı …

Gencer: “Antalyaspor İkinci Takım Oldu”
26 Mayıs 2016 16:24

Başkan Gültekin Gencer, 2016-2017 sezonu, Finansal Fair Play’e dair açıklamalarda bulunurken, Antalyaspor’un öncelikli hedefinin 1-30 Haziran 2016 tarihleri arasında 30 gün içerisinde 30 bin kombine satmak olduğunu açıkladı.

Gültekin Gencer, yaptığı açıklamada önümüzdeki sezon hedeflerinin ligi beşinci sırada tamamlayarak Avrupa Kupalarına gitmek olduğunu açıkladı. Eto’o projesi kapsamında Moraisli Antalyaspor’un yeni bir sistem oturtmaya çalıştığını ve bu sistemin geç de olsa oturduğunu söyleyen Gencer, Antalyaspor’un geç açıldığını ve önlerinde beş hafta daha olsa Avrupa Kupaları’na katılacaklarından emin olduğunu dile getirdi.

Eskiden Antalya’ya bakıldığında kentte Antalyasporluluk bilincinin düşük olduğunu söyleyen Gültekin Gencer, “Antalyaspor maçlarının olduğu günlerde sokakta Antalyaspor formasından başka bir forma neredeyse göremiyoruz. Aileler,  yemeklere kahvaltılara Antalyaspor formasıyla gidiyor. Önceden yılda 1000 forma zor satıyorduk ama bu sezon 15 bin formayı geçtik. Bunların çoğunluğu da Eto’o forması. Önümüzdeki sezon 25.000 forma satma hedefimiz var. Ama transferlere bağlı olarak bu sayı 30-40 binlere de rahatlıkla çıkabilir.” dedi.

Transfer konusunda çıtayı yükselttiğini, şehir ve takım olarak bunun reklamsal dönüşünü aldıklarını aktaran Başkan Gültekin Gencer, kendilerinden sonra yönetime talip olanların beş yıl sonra Anbtalya’ya getireceği futbolcunun Messi olması gerektiğini ve Antalyaspor’un önümüzdeki yıllarda Süper Lig’de sürekli mücadele eden bir kulüp olması gerketiğini sözlerine ekledi.

Daha önce Antalya’da “Hangi takımı tutuyorsun?” sorusuna daha çok İstanbul takımları cevaplarının geldiğini belirten Gencer, bu olguyu yıktıklarını, Eto’o transferinin ardından da gerek İstanbul gerekse Anadolu takımlarının taraftarlarına sorulduğunda “İkinci takımımız Antalyaspor” cevabını aldıklarını kaydetti.

UEFA Finansal Fair-Play kriterlerine de açıklık getiren Gültekin Gencer, Antalyaspor’un planlamasının gayet net ve açık şekilde olduğunu söyledi. Gencer, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bizim planlamalarımız net ve şeffaf şekilde. TFF gelirleri açısından hedefimiz 51 puandı fakat ufak bir sapmayla ligi 45 puanda bitirdik. Aylık 5 Milyon TL ödememiz var. 31 Mayıs 2016 itibariyle 6 Milyon TL ödeme ile bu dönem bir lira borcumuz dahi kalmıyor. Futbolculara borcu en az kulüplerden birisi biziz. Oyuncuların prim alacaklarını dahi ödedik. Kimsenin alacağı yok. Gelecek yıl 150 Milyon Lira transfer bütçesi ayarladık, oyuncular için de 15 Milyon Euro’luk bütçe ayrıldı. Aşağı yukarı elli puan toplarsak, sadece futbolcu gelirlerini rahatlıkla karşılayabiliriz. Tabi bu bütçenin hepsini kullanacak değiliz.