Bulut: “Antalyaspor İçin Elimizden Geleni Yaptık”

Cihan Bulut, Antalyaspor’daki başkanlık görevini bıraktığı gün Atilla Vehbi Konuk Tesislerin’de basın toplantısı düzenledi…

Bulut: “Antalyaspor İçin Elimizden Geleni Yaptık”
31 Ağustos 2018 17:51

Cihan Bulut, Antalyaspor’daki başkanlık görevini bıraktığı gün Atilla Vehbi Konuk Tesislerin’de basın toplantısı düzenledi.

İstifa ettiğini ve görevini bugün itibariyle devredeceğini belirten Cihan Bulut, kendisi için gerçekten çok mutlu bir gün olduğunu ve çok huzurlu hissettiğini söyledi.

10 Ocak’ta devraldığı bu görevi elinden geldiği kadarıyla bayrağı üstlerde taşıyarak ve bugün Ali Şafak Öztürk’e devretmek için istifa ettiğine değinen Bulut, “Göreve geldiğimiz gün takımımızın durumunu biliyorsunuz. Son derece sıkışmış, pahalı futbolcuların parasını ödeyememiş, neredeyse kayyuma gidecek bir takım halindeydik. Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte, gece- gündüz çalışarak bu günlere geldik. Bu günlere gelmemizde büyük desteği olan Onursal Başkanımız Sayın Menderes Türel’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Eğer bizimle beraber yolda yürümeseydi belki de kayyuma gitmiş bir takım olurdu” diye konuştu.

Yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Cihan Bulut, bu takımın bir gerçeği olduğunu ve pahalı oyuncularla yollarına devam edemeyeceklerini belirtti.

Bazı çalışma arkadaşlarıyla yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını ve tasarruf yaptıklarını vurgulayan Bulut, “Herkesin düşecek gözüyle baktığı takımımızı ligde tuttuk. O dönemdeki Teknik Direktörümüz Sayın Hamza Hamzaoğlu’na ve ekibine de teşekkür etmek istiyorum. Lig başlarken de takımımız için elimizden geleni yaptık. Yapmış olduğumuz transferleri biliyorsunuz. Elimizdeki bütçeyi en isabetli bir şekilde kullanarak en ucuz ve er kıymetli oyuncularla anlaşmaya çalıştık.  Hiçbir şekilde menajerlik paraları yüzde 8’lere çıkmadı. Maddi imkânlarımız olsaydı belki birkaç tane daha transfer yapacaktık. Ama yoktu” dedi.

Geçtiğimiz sezon ligde kalma başarısını gösteren futbolculara da teşekkür eden Cihan Bulut, karakterli ve kahraman futbolculara teşekkür etmek istediğini ve onların iyi günde de kötü günde de kendileriyle olarak fedakarlık yaptıklarını söyledi.

Koltuk sevdalısı olmadığını kaydeden Bulut, “Herkesi dinleyerek ortak problemleri çözüme ulaştırmaya çalıştım. ‘Öncelikle, Antalyaspor’un menfaati’ dedim. Dünya yıldızı futbolcularla çalışma fırsatını bulmak ben de isterdim. Bu takımın bugünkü doğrusu bu değildi. Günün doğrusu mütevazılıkti. Amaçlarımızdan biri de genç oyuncuları kazandırmaktı. Genç kardeşlerimizi kazandırdık, yolları açık olsun. Her birinin ülkemizin ve dünyanın yıldızı olacağına inanıyorum. Beşiktaş maçında sahadaki yıldızlarımızı gördünüz. Böyle güzel bir galibiyetin ardından bıraktığım için gururluyum” şeklinde konuştu.

Bir taraftar olarak Antalyaspor’u tribünden desteklemeye devam edeceğini açıklayan Cihan Bulut, bundan sonra gelecek yöneticilere kendisine ne zaman ihtiyaçları olursa ulaşabileceklerini ve kulübün menfaati için her zaman yanlarında olacağını ilettiğini ifade etti.

Doğduğu ve büyüdüğü şehre bu borcunun olduğunu belirten Bulut, “Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Yürüdüğümüz bu yolda bizimle oldular. Muratpaşa Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bürokratlarımıza teşekkür ederim. Kısacası bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.