Antalyaspor, Fenerbahçe’nin Serisini Bozdu

Antalyaspor, Fenerbahçe’nin yenilmezlik serisine son verdi…

Antalyaspor, Fenerbahçe’nin Serisini Bozdu
6 Şubat 2016 13:36

Resmi maçlardaki son yenilgisini Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş karşısında alan ve 25 maç sonra yenilgiyle tanışan Fenerbahçe’nin serisine Antalyaspor son verdi. Daha önce de Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki 47 maçlık yenilmezlik serisini sonlandıran Antalyaspor, İstanbul ekibinin rekorlarını sona erdirmeye devam etti.

Antalyaspor’un 4-2’lik galibiyeti, Fenerbahçe’nin 25 maçlık yenilmezlik unvanını Antalya’da bırakmasına sebep oldu. Resmi maçlardaki son mağlubiyetini ligin 6. haftasında 27 Eylül 2015’te Beşiktaş karşısında 3-2 ile alan Fenerbahçe, devamında lig, kupa ve Avrupa’da oynadığı 25 mücadelede mağlup olmamıştı.

Antalyaspor’un maç boyunca oyun kontrolünü elinde tuttuğu ve üstün oynadığı karşılaşmada kırmızı beyazlı ekibimize karşı koyamayan Fenerbahçe, 131 gün sonra yenilgi ile tanıştı.

Bu serinin sona ermesi 2009-2010 sezonunu hatırlattı. O sezonun 22. haftasında Bursaspor’a 3-2 yenildikten sonra Kadıköy’de oynadığı 47 lig karşılaşmasında 38 galibiyet, 9 beraberlik elde eden Fenerbahçe’nin bu serisi de 1-0’lık Antalyaspor galibiyetiyle başlamış ve seri yine Antalyaspor’un galibiyeti ile son bulmuştu.