Antalyaspor Cezadan Başını Kaldıramadı

Antalyaspor, PFDK’nın verdiği ceza sonrası bu sezon sekizinci kez ceza almış oldu …

Antalyaspor Cezadan Başını Kaldıramadı
11 Şubat 2016 21:13

Sezon boyunca TFF’den aldığı cezalardan kurtulamayan Antalyaspor, son oynanan Fenerbahçe maçı nedeniyle cezalarına bir yenisini daha ekledi. Fenerbahçe karşılaşmasında stadyuma usulsüz seyirci alınması nedeniyle 200 bin TL ceza alan kırmızı beyazlı ekibimiz, çirkin ve kötü tezahüratın dördüncü kez tekrarlanması sebebiyle 150 bin TL ceza aldı. Ayrıca Güney ve Kuzey Kale Arkası tribünlerine giren taraftarların bir sonraki iç saha maçında elektronik biletlerinin bloke edilmesi kararlaştırıldı.

Alınan bu ceza ile birlikte Antalyaspor sezon içerisindeki sekizinci cezasını almış oldu. Bundan önce TFF tarafından verilen cezalar ise şu şekilde gerçekleşmişti:

* Antalyaspor ilk cezasını Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında sahasında Eskişehirspor’u 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sebebiyle aldı. Maç sırasında tribünlerden yapılan çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle ve bunun sezon içerisinde ilk kez gerçekleşmesi sebebiyle Antalyaspor’a ihtar cezası verildi. Ayrıca Ceysu Maraton tribününe giriş yapan taraftarlara ait E-biletlerin (Passolig), ilk iç saha maçında bloke edilmesine karar verildi.

* İkinci ceza ise M.Sivasspor maçı nedeniyle geldi. Müsabaka yeşil zeminin statüye aykırı olarak sulanmasından dolayı Antalyaspor 15 bin TL para cezasına çarptırıldı.

* Sezonun üçüncü cezası Antalya Arena’nın açılış karşılaşması olan Beşiktaş mücadelesi ile geldi. Saha olayları sebebiyle 15 bin TL ceza alan Antalyaspor, stadyuma usulsüz seyirci alınması sebebiyle de 100 bin TL para cezası aldı. Böylece kırmızı beyazlı ekibimiz Antalya Arena’nın açılışını 115 bin TL para cezası ile yapmış oldu.

* Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu tüm hızıyla sürerken Antalyaspor’un TFF’den aldığı cezaların hızı da kesilmiyordu. Bursaspor maçında Antalyaspor taraftarının sebep olduğu saha olayları sebebiyle PFDK’ya sevk edilen ekibimiz, 22.500 TL para cezasına çarptırıldı.

* Antalyaspor için sezonun beşinci cezası, Osmanlıspor karşılaşmasıyla geldi. Kırmızı beyazlı ekibimiz, 27 Kasım 2015 tarihinde oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50 bin TL ceza aldı. Çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğu tespit edilen Ceysu Maraton, Adopen Kale arkası ve Rixos Numaralı tribünlerine giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine karar verildi.

* İç saha maçlarında aldığı cezaların önüne geçemeyen Antalyaspor’un bir sonraki yaptırımı ise M.Başakşehir karşılaşması sebebiyle oldu. Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100 bin TL para cezası alan Antalyaspor, taraftar gücü bakımından da darbe yedi. Karşılaşma sırasında Güney Kale Arkası ve Kuzey Kale Arkası tribünlerinde bulunan taraftarların elektronik biletlerinin, bir sonraki ev sahibi maça girişlerinin engellenmesine karar verildi.

* Sezon içerisinde aldığı 6 cezayı iç saha maçlarında alan Antalyaspor, ilk deplasman cezasını T.Konyaspor maçı ile aldı. 31 Ocak tarihinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında mücadele eden kırmızı beyazlı ekibimiz, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası aldı. Bunun yanında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin TL para cezası verildi.

* Antalyaspor’un aldığı cezalar hız kesmezken, son ceza Fenerbahçe karşılaşması nedeniyle geldi. Antalya Arena’da oynanan maçta rakibini 4-2 mağlup eden Antalyaspor’un sevinci aldığı ceza sebebiyle yarım kaldı. TFF’den yapılan açıklamada stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 200 bin TL para cezası verildiği belirtildi. Ayrıca Antalyaspor taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150bin TL para cezası verildi. Toplamda alınan 350 bin TL para cezasının yanında taraftara da elektronik kart bloke cezası geldi. Güney ve Kuzey Kale Arkası tribünlerinde bulunan taraftarların, bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engelleneceği açıklandı.

* Antalyaspor sezon boyunca TFF tarafından 8 cezaya maruz kalırken, toplamda 667.500 TL para cezasına çarptırılmış oldu.

Öte yandan Antalyaspor, iç saha maçlarının herhangi birinde çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle PFDK’ya sevk edilirse, 200.000 TL para cezasına çarptırılacak. Yine TFF tarafından kulübümüze tribün kapatmanın yanı sıra seyircisiz oynama ve aha kapatma cezaları da beklenenler arasında.

Deplasmandaki ikinci ihlalde ise bu miktar 20 bin TL olacak.

Stadyuma usulsüz seyirci alınmasının bir kez daha gerçekleşmesi halinde ise 200 bin TL’ye kadar para cezası verilebilecek.