Antalya Arena’da İlk Milli Maç

A Milli Futbol Takımı, yarın oynayacağı İsveç maçı ile Antalya Arena’daki ilk maçına çıkacak…

Antalya Arena’da İlk Milli Maç
23 Mart 2016 21:44

A Milli Futbol Takımı, yarın oynayacağı İsveç maçı ile Antalya Arena’daki ilk maçına çıkacak.

33 bin seyirci kapasiteli Antalya Arena, Milli Takımımıza ilk kez ev sahipliği yapacak. Daha önce Antalya’da oynadığı iki maçı da kaybeden ay-yıldızlı ekibimiz, karşılaşmadan galip gelerek yeni statta şanssızlığa da son vermek istiyor.

Milli Takımımız, Antalya’daki ilk maçını 31 Ekim 1984 günü Atatürk Stadı’nda Finlandiya ile oynadı. Finlandiya, 10. dakikada Ari Hjelmve 67. dakikada Mika Lipponen’in golleriyle 2-0 öne geçmiş, Milli Takımımız 77. dakikada İlyas Tüfekçi’nin penaltısıyla farkı bire indirse de 2-1 yenilmekten kurtulamamıştı.

Türkiye, Antalya’daki ikinci ve son maçını ise 21 Ocak 1998’de Arnavutluk ile oynadı. 15. dakikada AltinRraklli’nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Arnavutlar, 65. dakikada aynı futbolcuyla farkı ikiye çıkartıyor, iki dakika sonra ise AlbanBushi skoru 3-0’a getiriyordu. 74. dakikada Oktay Derelioğlu’nun golüyle farkı ikiye düşürsek de 88’de Mahir Halili skoru 4-1 olarak belirliyordu.

Milli Takımımız, 18 yılı aşan bir aranın ardından yarın bir kez daha Antalya’da sahne alacak. Antalya Arena’da oynanacak Türkiye – İsveç maçı 24 Mart Perşembe günü oynanacak ve 20.45’te başlayacak.