Tamer Tuna Kupa Konusunda İddialı

Teknik Direktör Tamer Tuna, Antalyaspor Instagram hesabının canlı yayın konuğu oldu.

Tamer Tuna Kupa Konusunda İddialı
26 Nisan 2020 00:39

Teknik Direktör Tamer Tuna, FTA Antalyaspor’un Instagram hesabından gerçekleştirilen canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’in başlama tarihi açısından birçok fikir önerildiğini, bu fikstürün de Bilim Kurulu önerilerine göre şekilleneceğini söyleyen Tamer Tuna, mayıs ayının ilk haftasında takımla çalışmaya başlayacaklarını tahmin ettiklerini ve kaldığımız yerdeki performanslarıyla 10 maçlık süreyi de atlayabileceklerini söyledi.

Antalya’nın kent olarak salgından iyi korunduğuna dikkat çeken Tamer Tuna, futbolcuların salgından iyi korunduğuna dikkat çekti ve Kovid-19 salgın sürecinin Türkiye’de iyi yönetildiğini vurguladı. 

Haziran ve temmuz aylarındaki 35 günlük dilimde ligin bitirebileceği bir takvim oluşturulabileceğine de dikkat çeken Tuna, “Küme düşme ve şampiyonluk yarışının olacağı bu süreci iyi yönetmek lazım.” dedi.

Türkiye Kupası’nda yarı finalde mücadele ettiklerini ve bu yıl kupayı almak istediklerini de sözlerine ekleyen Tamer Tuna, “Kupa büyük bir hedef. Finale çıkacağımızı düşünüyorum. Buna çok inanıyoruz. Bu yıl inşallah kupaya uzanacağız.” şeklinde konuştu. 

Canlı yayında taraftarların kendilerine verdiği desteğe de değinen Tamer Tuna, “Antalyaspor’un geleceğine dair endişe etmesinler. Taraftar, takımlarını yaşatan ve hiç gitmeyecek olan unsurdur. Bu konuda bize gösterdikleri katkının farkındayız. Maçlarda bize güzel duygular yaşatıyorlar. Onların destekleri bizi motive ediyor. Böyle bir taraftar ile çok büyük mutluluklar yaşamak istiyorum. Belki maçlar seyircisiz olacak ama o ruhu her zaman hissedeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kulübün altyapıya büyük yatırım yaptığını ve tesisleşmeye önem verdiğini, kulüpte profesyonel bir ekiple çalıştığını söyleyen Tamer Tuna, “Kurumsallığı iyi bilen bir başkanımız var. Ben göreve geldikten sonra nokta transfer yaptık ve şu anki bulunduğumuz noktaya geldik. Kulübümüz altyapıya büyük yatırım yaptı. Bu sayede gelecekte daha fazla altyapıdan gelecek futbolcuya sahip bir Antalyaspor olacak. Antalyaspor’un şampiyon adayı takımlardan olabileceğini biliyorum. O kapasite var. Şampiyonluk yarışına, kupa yarışına girebilecek seviyemiz var.” dedi.