Vakıf Ve Dernekten Yeni Yönetime ‘Koşulsuz ve Tam Destek’ Açıklaması

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı, Ali Şafak Öztürk ve Fikret Öztürk’ün istifalarının ardından açıklamada bulundu.

Vakıf Ve Dernekten Yeni Yönetime ‘Koşulsuz ve Tam Destek’ Açıklaması
20 Ocak 2021 21:16

Öztürk ailesinin görevi devraldığı günden daha iyi şartlarda bırakıyor olması nedeniyle kendilerine teşekkür edildiği belirtilirken, kamuoyunda eleştiri sınırlarını aşan ifadeleri ise asla kabul etmedikleri vurgulandı.

Pandemi şartlarında, döviz kurlarının artmasına rağmen ve kulüplerin hiçbir geliri yokken Antalyaspor’u bu güne getirmelerinin bile takdire şayan olduğu kaydedilirken, Öztürk ailesinin yaptığı açıklamada belirtildiği gibi kulübün borçlarının tamamını ödeyeceklerini beyan ederek görevden ayrıldıkları aktarıldı.

Türkiye’de hiçbir kulüp yönetiminin ödeyemeyeceği büyüklükte parayı Antalyaspor için ödeyecek olan Öztürk ailesine en azından bir gönül borcunun olduğunu düşündükleri belirtilirken, Antalyaspor’u Süper Lig’in en borçsuz ve en yönetilebilir kulüplerden biri haline getirmelerinden dolayı kendilerine minnet ve şükranları sunuldu.

Bugünden sonra yapılacak olan tek şeyin Antalyaspor’u daha başarılı günlere taşıyabilmek adına birlik ve beraberliği pekiştirebilmek olduğu kaydedilirken, camianın herhangi bir endişeye kapılmamasının önemsendiği dile getirildi.

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı yönetiminin olağan sürecini doldurana kadar Mustafa Yılmaz başkanlığında görevine devam edeceği açıklanırken, 9 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan Antalyaspor A.Ş. Genel Kurulu’nda oluşturulacak yönetim kurulu listesi için de Antalya’nın tüm kanaat önderleri ve şehrin tüm paydaşları ile birlikte bundan sonraki süreci yönetecek en ideal yönetim kurulunun oluşması için dernek ve vakıf olarak gerekli hassasiyetin gösterileceği ifade edildi.

Antalyaspor A.Ş’nin yönetim istikrarına kavuşması adına gerekenin yapılacağından en küçük şüphe duyulmaması gerektiği aktarılırken, camianın yeni seçilecek olan Antalyaspor A.Ş. Yönetim Kurulu’na koşulsuz ve tam destek vermesi gerektiğine inandıklarının altı çizildi.