Bu Nasıl Ofsayt?

Yayıncı kuruluş tarafından ekrana getirilen VAR görüntüsü tepki çekti.

Bu Nasıl Ofsayt?
29 Kasım 2020 17:06

BB Erzurumspor – Fraport TAV Antalyaspor mücadelesinin 84. dakikasında gerçekleşen pozisyona VAR hakemi Özgüç Türkalp damga vurdu. 

Emrah Başsan’ın kullandığı serbest vuruşta Mina’nın indirdiği top Naldo’nun göğsünden sekerek eline çarpan pozisyonda Gomes’in de ofsaytta olduğu iddia edildi. Yaşanan pozisyonun ardından VAR hakemi Özgüç Türkalp tarafından maçın hakemi Ali Şansalan’a pozisyonun izlenmesi tavsiye edilirken, pozisyonu izleyen Ali Şansalan gol kararı verdi.

Maçın 90+1. dakikasında yayıncı kuruluş tarafından gösterilen TFF VAR görüntüsünde ise çekilen çizgi, şüphe uyandırdı. Çekilen çizgide Naldo’nun ayağının Mina’nın ayağının gerisinde kalmasına ve pozisyonun IFAB 20-21 oyun kuralları kitapçığına göre ofsayt olması beklenirken, gol kararı verildi ve Naldo da gördüğü ikinci sarı kart sebebiyle MKE Ankaragücü mücadelesinde cezalı duruma düştü. 

Teknik Direktör Ersun Yanal da bu duruma maçın ardından verdiği röportajda “Çizilen çizgilere baktığımız zaman teknolojiyi inceleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Mikro ölçümler devreye girsin ya da mikro ölçüm yapabilecek arkadaşlar devreye girsin.” şeklinde tepki gösterdi.