Savunmasız Orta Saha

Himmet Güler yazdı…

Savunmasız Orta Saha
24 Haziran 2020 08:56

Beşiktaş, Alanya ve Rize maçlarına orta sahamızda kesici rolü üstlenen oyunculardan yoksun çıktık.

Beşiktaş maçında skora bakarsak bu taktik tutmuş göründü. Oynanan futbola bakarsak, galip geldik. Lakin Beşiktaş orta alanımızı darmadağın etti.

Alanya kupa maçında da aynı şekilde sahaya çıktık. Süratli orta alan oyuncuları ile bizi farklı yendiler. Aslında yendiler demek hata olur. Biz yenildik resmen. Hakan ve Fredy orta alanın ofans yönünü oynayan oyuncular. Umarım Alanya teknik direktörü gibi başka hocalar da bu zaafımızı görmezler.
Mesela Ünal hoca bunu göremedi ve sonuç bizim için iyi, onlar için felaket oldu.

Orta alanımızın savunma kısmı Rize maçında yok gibiydi resmen. Hakan ve Fredy top bizdeyken ofansta bir şeyler yapmaya çalıştılar. Ama top rakipteyken sadece alan daraltmaya yaradılar. Maçın henüz 20. saniyesinde Podolski topa güzel vursa, maç 1-0 olacaktı. Ama benzer pozisyonda Sinan affetmedi. Tam hakem maçı kötü yönetmeye başlamıştı ki, penaltı kazandık. Hemen arkasından da 3. gol geldi. Ersan gerçekten güzel oynadı. Topu oyuna sokarken de iyiydi. Sonrası için güven verdi.

Kalan maçlarımız gerçekten çok zor. Rize maçını kazanmak gerçekten çok önemliydi. Bence altın değerinde bir 3 puan aldık. Kalan maçlara bakınca açıkçası çekinmiyor değilim ama bizden de rakiplerin çekinmesi gerekiyor artık. Sonuçta ne olursa olsun 10 maçtır yenilmeyen bir takımız. Umarım bu yenilmemezlik serisi sezon sonuna kadar sürer.