Perde Açıldı

Süper Lig’in ikinci devresinde perdeyi evimizde Kayserispor karşılaşması ile açtık.

Perde Açıldı
22 Ocak 2019 08:27

Süper Lig’in ikinci devresinde perdeyi evimizde Kayserispor karşılaşması ile açtık.
Savunma hattında kaptan Diego, Celustca ve genç Bahadır’ın yokluğunda Bülent Hoca Salih’in yanında bu sezon belki de ilk kez Chico’yu stoper mevkisinde başlattı. Birçok kişi Chico’nun sezon başından bu yana ön libero mevkisinde oynayıp stoperde yer almamasını şaşkınlıkla karşılayıp itirazda bulunsa da Bülent Hoca, bu zamana kadar aksi bir durum dışında Chico’yu ön libero dışında stoperde hiç oynatmadı.

Kağıt üzerinde müsabakaya her ne kadar iki forvetle başlıyor gibi görünsek de işin aslının öyle olmayacağı, çift forvetle birlikte hücum ve ofansif futbolu sahada göremeyeceğimiz aşikardı. Bülent Hoca’nın oyun tarzını bilen herkes takımı defansif oynatacağını biliyordu.

Bülent Hoca topu rakibe teslim eden, sıkı savunma yapan oyun anlayışından evimizde de vazgeçmeyerek “1 puan iyidir” düşüncesi ile kaleyi bulan olumlu bir şutun bile olmadığı müsabakanın son bölümünde, tribünlerin de desteği, takımı hücuma itmesi ve hareketlendirmesi belki de tribünlerin Bülent Hoca’ya olan sitemiydi.

Maç sonunda tribünlerin bir kısmı Bülent Hoca’ya kızamayıp elindeki dar kadro ile takımın ancak bu oyunu oynayabileceği ve alınan bir puanın iyi olduğunu savunsa da, ben de dahil büyük bir kısım, evimizde Kayserispor gibi takımlara karşı oynanılan bu oyunun tatmin edici olmadığını belirtmek isterim.

Devre arasında ismen önemli, performans olarak beklenilenleri ortaya koyamayan Maicon ve Vainquer’in gönderilmesi maddi olarak kulübü rahatlatsa da, yerlerine şu ana kadar transfer yapılmaması, yapılan açıklamalardan da takımdan ayrılacak isimlerin artacağı ve takıma transferin ciddi anlamda düşünülmediği bir devre arası transfer dönemi geçiriyoruz.

Hafta içi kupa mesaisinde İzmir’de 3-3’ün rövanşında Göztepe ile yapılacak olan müsabakada kadroda rotasyon olacağı, genç futbolcular ile birlikte tur için mücadele edilip takımın Türkiye Kupasını pek önemsemediği bir ortamda müsabakanın kazanılıp tur atlanması sürpriz olacaktır.