Öztürk: “Avrupa Kulüpleriyle Görüşmeler Sürecek”

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında önemli açıklamalar yaptı…

Öztürk: “Avrupa Kulüpleriyle Görüşmeler Sürecek”
1 Mart 2017 18:13

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında önemli açıklamalar yaptı. Öztürk, Avrupa’da dev kulüplerle yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler verdi.

Avrupa’nın dev ekiplerinden bahsettiklerini belirten Antalyaspor Başkanı, “Bu işlerin nerelere gidebileceğini, potansiyelin nasıl kullanılacağını biliyorlar. Ayrıca onlar görüşme talep ediyorlar artık. Sadece bir proje görüşmesi değil bu. Görüştüğümüz kulüplerle oyuncu kiralama, yapılacak işbirlikleri, hazırlık maçları, yapılacak turnuvalar, kamplar konusunda da görüşüyoruz. Bunun dışında pazarlama ve stat içinde eğlence, statların geliştirilmesi, kulüp yapıları üstüne görüşüyoruz. İlk başta tanıtım amaçlı oluyor tabi. Daha sonra profesyonel kulüplerin nasıl işlediğini görmek hedefi var. Planlarımızda İspanya, İngiltere, Almanya ve Portekiz’e gitmek var. Büyük kulüplerle yeni görüşmeler yapacağız” diye konuştu.

Almanya’dan Bayern Münih ile bir çalışma yaptıklarını aktaran Ali Şafak Öztürk, “Borussia Dortmund ile de görüşecektik ama o görüşme henüz olmadı. Gerçekten farklı misyonlar ortaya çıkıyor. Mesela; Atalanta ile görüşmemizden bahsedeyim. Altyapıları çok iyi. Oyuncu yetiştirme anlamında da çok iyiler. Antalya’ya ziyaret için geleceklerini söylediler. Buradan yollayacağımız antrenörler de o altyapıları incelemek için gidebilir. İspanya’da Real Madrid ile Barcelona ile görüşmek istiyoruz. Barcelona için ön görüşmeler yapıldı. Teknik direktör Luis Enrique ve kulübün sportif direktörüyle görüşmeler yapacağız” dedi.

Şu anda İtalya olduğunu söyeleyen Öztürk, “Normalde Juventus ve Atalanta ile görüşecektik. Planlarda bazı değişiklikler oldu. Programımız değişti. Juventus ziyareti başka zaman olacak. Biz İtalya’da Adriano Galliani ile görüştük, akşam yemeği yedik. Projemizi beğendiğini söyledi. Biraz daha iyi tanımak istediler bizi. Vizyonumuzu görmek istediler. Antalyaspor’u, şehri ve Türkiye’yi temsil edebilmek için buradayız. Benim yaşımda bir başkanın olması futbolda değişik bir durum tabi. Bu da ilgilerini çekti” ifadelerini kullandı.