Nice Yıllara Antalyaspor!

Nice Yıllara Antalyaspor!
2 Temmuz 2020 11:37

21 Haziran 1966 tarihinde Futbol Federasyonu kararı ile kurulacak güçlü bir Antalya futbol takımının 2. Lig’e alınacağı bildirilmişti. Bu haberle birlikte Antalya Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğünün kapalı tribün altındaki makam odasında Antalya spor otoriteleriyle bir toplantı düzenlendi. Antalya’da spor  dünyasının ileri gelenleri ile kulüp idarecileri bu toplantıda İlkışık, Suspor ve Ferrokrom kulüplerini Antalyaspor adı altında birleştirdiler. Zaman geçirmeden kurucu yönetim kurulu seçildi. Geçici başkanlığa Atilla Konuk, teknik direktörlüğe Ahmet Cücen getirildi. Antalyaspor’un ambleminin Antalya’nın simgesi olan Yivli Minare’nin silüeti olması, toplantıya katılanlar tarafından hemen kabul gördü. İlkışıkspor’un kırmızı-yeşil, Suspor’un yeşil-beyaz, Ferrokromspor’un mor-beyaz olan renklerinden Antalyaspor’un kırmızı-beyaz olarak belirlenen renkleri belirlendi.

Bundan sonra Antalyalılar, Antalyaspor’un ismini 2. Lig’de işitecekler, deplasmanlara beraber gidecekler ve kendi statlarında profesyonel karşılaşmalar yapacaklardı.


2 Temmuz 1966 tarihinde kurulan Antalyaspor, bugün 54. yılını kutluyor.

SadeceAntalyaspor.com Ailesi olarak Antalyaspor’un bugünlere dek gelmesinde emeği olan herkesi saygıyla, minnetle anıyor, tüm taraftarlarımız ve Antalyaspor camiasını en içten dileklerimizle kutluyoruz.