Moral Bozmak Yok

Futbolun adaleti yok. Sivasspor maçının benzeri maçlar birçok Football Manager oyuncusunun başına gelmiştir…

Moral Bozmak Yok
7 Mart 2018 08:24

Futbolun adaleti yok. Sivasspor maçının benzeri maçlar birçok Football Manager oyuncusunun başına gelmiştir. Bütün maç baskılı, istatistiksel anlamda ezici üstünlüğe sahip olmasına rağmen kontrataklarla bulduğu gol veya gollerle maçı kazandığı durumlar bu oyunda da mevcut. Dediğim gibi, futbolun adaleti yok.

Maçımızı ele alacak olursak bireysel açıdan yapılan hatalardan bahsedebiliriz fakat ben bunu yapmak istemiyorum. Ben resmin tamamını görüp yorum yapmaya kanalize oldum uzun süredir. Çünkü eğer düşmemek için mücadele ediyorsanız ve bizimki gibi kenetlenmiş bir takıma sahipseniz, bizimki gibi kenetlenmiş bir kentin temsilcisi iseniz konu artık bireysellikten çıkmıştır. Artık sezonun ilk yarısı değil, artık bir bütün olamadığın sürece bu ligde kalamazsın. Ve bu bütünü parça parça yorumlamaya çalışmak da bu bağlamda abesle iştigaldir diye düşünüyorum.

Takım olarak biraz tutuk başladık fakat 15. dakikadan sonra oyunun kontrolünü elimize aldık ve rakibe bir daha hiç vermedik. Bu süre içerisinde uzun süreli pas ağları oluşturarak tabiri caizse rakibe topu göstermediğimiz zamanlar çokça mevcuttu. Oyunu rakip yarı alana yıktık. Fakat Sivasspor da dersine iyi çalışmıştı. Tam bir deplasman takımı gibi oynayıp hızlı kanat oyuncularını ortasaha çizgisine yakın bölgelerde bekleterek hücuma çıkan bek oyuncularımızın arkasındaki boşlukları iyi değerlendirdiler ve bu kanat oyuncularına hücumda desteğe gelen oyuncuların düzgün vuruşları sayesinde skora gittiler. Tabii ki maçın hakkı bu değildi fakat Sivasspor baskı yiyen bir deplasman takımı olarak gol bulmak için yapabileceği tek şeyi yaparak sonuca gitti. Biz de hücumlarımızı değerlendirme konusunda onlar kadar becerikli olsaydık belki rekor sayıda gole sahne olacaktı bu maç. Olmadı, kısmet değilmiş.

Hemen enseyi karartmamak lazım. Bu takım vu ligde kalmayı hak eden bir oyun oynuyor. Bu oyun bana umut vaad ediyor.

#SadeceAntalyaspor
#KenetlenAntalyasporlu
#BizGerçektenAntalyasporuz