Kazanan Antalyaspor

Evet kazanmak… Antalyaspor için bu sezon çok farklı geçiyor…

Kazanan Antalyaspor
26 Şubat 2019 08:25

Evet kazanmak… Antalyaspor için bu sezon çok farklı geçiyor.

Yeni yapılan stadyumla birlikte evimizde oynanan müsabakalarda iyi bir atmosfer oluşturuldu ve iyi takımlara karşı bir çok önemli müsabakalar kazanıldı. Fakat bu sezon ligde evimizde oynadığımız müsabakalarda bir önceki yıllara göre başarısız sonuçlar alıp, hanemize puan katamıyoruz.

Bu sezon şu ana kadar ligde evimizde oynadığımız 11 maçta sadece 13 puan toplayarak kümede kalma mücadelesi veren, puan tablosunda son üç sırada yer alan Bursaspor, Erzurumspor ve Akhisarspor’un da altında son sırada bulunuyoruz. Bu üç takım bile iç sahada bizden daha çok puan toplarken biz iç sahada kaybettiğimiz puanları dış sahada telafi etme çabasındayız.

Dış sahada şu ana kadar 12 maçta 19 puan toplayarak dikkatleri de üzerimize çekiyoruz. Dış sahadaki bu başarımızı artık iç sahaya da yansıtmamız gerekiyor.

Devre arası yapılan nokta transferler ile birlikte artık daha fazla hücumu düşünen Teknik Direktör Bülent Korkmaz bunu son haftalardaki Beşiktaş, Rize, Başakşehir ve Sivas maçlarında gösterdi.

Bu dört müsabakadan her ne kadar 4 puan toplanılsa da, oynanan futbol gelecek adına ümit verici oldu. Nitekim bunu da zaten geçen hafta yayınlanan yazımın başlığında da “DAHA İYİYE” şeklinde belirtmiştim.

Sivas deplasmanında gördük ki bu takım güzel işlere imza atabilir ve bizlerin beklentisi de bu yöndedir. Deplasmanda bile hücum oynayan, rakibe pozisyon vermeyen, pozisyon bulup değerlendirip kazanan Antalyaspor… Sivas deplasmanı buna güzel bir örnek oldu.

Artık evimizde de kazanma zamanı. Cuma günü evimizde konuk edeceğimiz Ankaragücü’nü maç öncesinde güzel bir şekilde misafir edip, maçtan sonra uğurlarken, sahada biz taraftarların da desteği ile alınacak 3 puan taraftar ile takımın iç sahada ki bağını daha da kuvvetlendirecek, artık bundan sonrası için hakemlere rağmen iç sahada yıkılmaz bir kale olabilmemiz adına önemli bir güç olacaktır.

Bakınız, evimizde oynadığımız son Başakşehir maçı halen aklımızda. Sahada Antalyaspor aleyhine art niyetli bir tutum gösteren hakem ve onun yaratmış olduğu kaos ortamında sinirlenip fenalaşan hastanelik olan bir insan, bir Antalyaspor sevdalısının sağlığı söz konusu oldu.

Hakemin bu art niyetli tutumuna rağmen sükunetini koruyup futbol oynamaya çalışan Antalyaspor takımı ve cezaya sebebiyet verici davranışlardan kaçınan, tribün ve saha olaylarına sebebiyet vermeyen, medeni bir şekilde tepkisini tribünlerden gösteren tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum.

Ayrıca Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sayın Başkan’ın o maçta rahatsızlanan Kırcamili Yusuf Amcanın durumunu takip edip ilgi alaka göstermeleri de camianın hep birlikte dik durup birlik olması adına da önemli.

Işıklar’daki Atatürk Stadında Efsane Adopen tribününde bir ara bir pankart vardı. Hiç unutmam ve kulübün başarılı olması adına bence olmazsa olmaz uygulanması şart olması gereken bir slogan;

TARAFTAR-FUTBOLCU-YÖNETİM EL ELE, HODRİ MEYDAN HERKESE