Antalyaspor, Doğa Koleji’ne Konuk Oldu

Antalyaspor Hentbol Takımı, Doğa Koleji’nin konuğu oldu …

Antalyaspor, Doğa Koleji’ne Konuk Oldu
22 Ocak 2016 11:30

Antalyaspor Hentbol Takımı, düzenlenen “hentbol” konulu seminer çerçevesinde Doğa Koleji’ne konuk oldu.

Antrenör Okan Halay, altyapı koordinatörü Mustafa Babacan ve oyuncular Dalibor Sukic, Coşkun Göktepe, Adnan Tayfur, Recep Kırdal ve Recep Dege’nin katıldığı konferansa öğrenciler ilgi gösterdi.

Antrenör kan Halay, yaptığı açıklamada amaçlarının Antalyaspor’u Türkiye’nin önemli takımlarından biri yapmak olduğunu vurgularken şunları söyledi:

Antalyaspor olarak hentbola ivme kazandırmak ve Antalyaspor’u Türkiye’nin önemli takımlarından birisi yapmak için çaba sarf ediyoruz. Daha iyi yerlere gelebilmemiz için ise taraftar desteği şart. Bu sezonki performasnımızla ligin önemli takımlarından birisi olduk.” dedi.

Halay, daha önce fubol oynadığını ve sonra okul takımında hentbol oynamaya başladığını da belirtirken başarılı olunca hentbola devam ettiğini söyledi.

Halay, “Hentbol oynarken Ümit Milli Takım’da oynama şansına sahip oldum. Üniversitede makine mühendisliğini kazanmama rağmen beden eğitimi bölümünü tercih ettim. Kalbimin sesini dinledim. Sevdiğim meslek için çabaladım ve buralara kadar gelebildim.” dedi.

Bir öğrencinin hentbolda doping kullanımını sorması üzerine Türkiye’de en yüksek eğitim seviyesinin hentbolda olduğunu savunan Halay, şunları söyledi:

Hentbol oynayanların %98’i üniversite mezunu. Bu yüzden hentbolda doping ya da performans arttırıcı şeylerle çok fazla ilgilenilmiyor. Maalesef ülkemizde kolay başarılara ulaşmak isteyenler olabiliyor. Biz bunları tasvip etmiyoruz. Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık, inşallah bu saatten sonra da karşılaşmayız.” dedi.

Altyapı Koordinatörü Mustafa Babacan da okullardaki beden eğitimi öğretmenlerinin hem spor yapıp hem de derslerinde çalışarak başarılı olan kişiler olduğunu belirtti. Babacan, düzenli olarak çalışıldığı takdirde spora da derse de vakit ayırabileceğini söyledi.

Sonrasında söz alan oyuncular ise bugüne dek nasıl geldiklerini ve hentbola dair düşüncelerini minik öğrencilerle paylaştılar.