Bilet Fiyatları Taraftarı İkiye Böldü

Beşiktaş maçının biletlerinin indirimli olarak çıkartılması taraftarları ikiye böldü …

Bilet Fiyatları Taraftarı İkiye Böldü
14 Mart 2017 12:01

Antalyaspor’un Beşiktaş maçının biletlerinin sezon başında belirlenen fiyatlara göre indirimli olarak çıkartılması taraftarları ikiye böldü.

Antalyaspor taraftarlarının bir bölümü Antalya Arena’nın dolması için bu indirimin gerekli olduğunu söylerken, bir kısım taraftar ise bilet fiyatlarının indirimli olmasının deplasman tribününe gelecek taraftarlara yarayacağını savundu.

Ligin ilk yarısında Vodafone Arena’da oynanan mücadelede biletlere 80 TL ödediklerini savunan taraftarlar, deplasman tribünü bilet fiyatlarının da bu fiyata çekilmesini talep ettiler. Bazı Antalyaspor taraftarları ise Antalya Arena’nın doluluk oranını arttırmayı planlayan bu uygulamadan memnun kalırken, tek endişelerinin Beşiktaş forması ile aralarına girmeye çalışabilecek taraftarlar olduğunu, stat görevlilerinin bu konuda elini taşın altına koymaları gerektiğini söyledi.

Başkan Ali Şafak Öztürk ise Instagram hesabından kendine ulaşan taraftarlara yaptığı açıklamada misafir tribün bilet fiyatlarının Federasyon kuralı olarak en fazla %30 zamlı olarak satışa sunulabileceğini, 80 TL’lik bilet fiyatı için Antalyaspor tribünlerindeki en ucuz bilet fiyatının da 60 TL olması gerektiğinin dile getirdi.

Öte yandan 13 TL’den satışa sunulan deplasman tribünü biletleri, satışa çıkar çıkmaz tükenirken Beşiktaş taraftarlarının organize şekilde Antalyaspor Passolig’i çıkartmak için harekete geçtikleri öğrenildi.


FUTBOL DİSİPLİ TALİMATYI MADDE 49 – USULSÜZ SEYİRCİ ALMA ve MERDİVEN BOŞLUKLARININ BOŞ BIRAKILMAMASI

(1) Stadyuma giren seyirci sayısı hakkında gerçeğe aykırı belge düzenleyen, beyanda bulunan, stadyuma seyirciyi biletsiz olarak veya bilet yerine herhangi bir belge ile sokan, 14 rakip kulüp seyircisine aynı seyir kalitesindeki yerler için kendi seyircisine uyguladığı bilet fiyatının %30’undan fazla veya diğer tribünler için belirlenen fiyata oranla fahiş fiyat uygulayan, stadyuma veya tribüne kapasitesi üzerinde seyirci alan veya benzeri fiillerle menfaat sağlayan kulüplere Süper Lig için 100.000.-TL’den 200.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.