Ali Şafak Öztürk, Üniversite’de Öğrencilerle Buluştu

Başkan Ali Şafak Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “Büyükşehir Kampüste” etkinliğine katıldı.

Ali Şafak Öztürk, Üniversite’de Öğrencilerle Buluştu
21 Aralık 2018 17:15

Başkan Ali Şafak Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen “Büyükşehir Kampüste” etkinliğine katıldı.

Konuşmasına kendisini, ailesini, eğitim ve iş hayatını anlatarak başlayan Başkan Ali Şafak Öztürk, futbol kulüplerinin ait oldukları kentin tanıtımıyla ekonomik ve sosyal yaşamına katkılarından bahsetti.

Antalyaspor’un dünyanın en iyi kulüpleri ile aynı standartlarda tesislere sahip olduğuna dikkat çeken Ali Şafak Öztürk, “Antalyaspor’un çok büyük bir potansiyeli var. Antalya’nın çok iyi bir tarihçesi var. Türkiye’nin en büyük şehirlerinden bir tanesi. Spor şehri ve altyapısı başarıya çok uygun. Menderes Türel, Antalyaspor’a sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı futbol şehirleriyle yarışabilecek bir tesise kavuşturmuş. İngiltere’de Manchester United, Manchester City hatta Real Madrid ve Barcelona’nın tesislerini gezdim. O standartların kesinlikle altında kalmayan bir tesis kazandırmış Antalya’ya. Söylediğim gibi, altyapı hazır burada başarı için.” ifadelerini kullandı.

Antalyaspor’da başkanlığı üstlendiği ilk yıl çok başarılı bir sezon geçirildiğine işaret eden Başkan Ali Şafak Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

Geldik ilk yılımızda çok güzel bir sezon geçirdik. Taraftarımız, takımımızla kenetlendi. Şehir de kenetlendi ve Antalyaspor tarihinin en iyi lig başarısı geldi. Şu anda yine başarılı gidiyoruz. Malatyaspor maçını kazansaydık ikinci olacaktık. Antalyaspor’u hak ettiği yere getirmemiz lazım. Burada hak ettiği yer derken doğru vizyonu konuşabilmek gerek. Bir Barcelona’ya bakarsak, Barcelona’ya gidilme sebeplerinden birisi de aslında Barcelona kulübüdür. Şu anda Barcelona’ya yapılan 1-2 günlük tur paketlerinde bile 100-150 euro karşılığında Barcelona kulübünün stadının gezilmesi var. Antalyaspor’da da biz bunu öngördük. Antalyaspor’un iyi olması demek sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin tanıtımı için de rol oynanması demektir.