Milli Yüzücü Avrupa Üçüncüsü
Antalyasporlu milli yüzücüsü, Portekiz’de düzenlenen Avrupa Gençler Açık Su Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

Kısa adı LEN olan Ligue Européenne de Natation tarafından organize edilen Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın 2. Etabı, 19-21 Haziran 2025 tarihleri arasında Portekiz’in Setubal kentinde düzenlendi. Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Antalyasporlu milli yüzücü Berk Boz, 10 kilometrelik yarışta sergilediği 1:52:10.72’lik derecesiyle Avrupa üçüncüsü oldu.
23 farklı ülkeden sporcuların katıldığı organizasyonda madalya kürsüsüne çıkan Berk Boz, ay-yıldızlı bayrağımızı törene taşıyarak önemli bir başarıya imza attı.
2006 doğumlu genç sporcu, bu yaz sonunda ABD’nin Michigan eyaletinde yer alan Grand Valley Üniversitesi’nde burslu olarak eğitimine ve kariyerine devam edecek. Avrupa derecesiyle Amerika yolculuğu öncesi bir kez daha adından söz ettiren Berk Boz, Antalyaspor altyapısında yetişen başarılı sporcular arasında yer alıyor.
Antalyaspor yüzme takımı, başantrenör Turgay Demircioğlu ve ekibinin çalışmalarıyla açık su branşında Türkiye’ye Dünya ve Avrupa dereceleri kazandırmaya devam ederken, kulüp milli takıma en fazla sporcu gönderen ekip olma unvanını da sürdürüyor. Kırmızı beyazlılar, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na yönelik hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.