Fair Play/Adil Oyun Ekim Ayı Taraftar Ödülü Bartın’a Bağışlandı

Aziz Çetin, taraftar ödülünü Bartın’da hayatını kaybeden 41 madencinin ailelerine bağışladı.

Fair Play/Adil Oyun Ekim Ayı Taraftar Ödülü Bartın’a Bağışlandı
26 Aralık 2022 19:27

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Fair Play’i teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla başlatılan Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin Ekim ayı kazananları düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen ödül törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Üyeleri, Fraport TAV Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın yanı sıra davetliler ve basın mensupları katıldı.

Ödül töreni; ödül kazananların Bartın’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 41 madencinin aileleri için başlatılan ‘kurtaran eller’ kampanyasına bağışlamasıyla adeta bir yardım kampanyasına dönüştü.

Fair Play/Adil Oyun Ekim Ayı Taraftar Ödülünü, Fraport TAV Antalyaspor taraftarı adına alan Başkan Aziz Çetin şöyle konuştu:

“Antalya’dan selam getirdim. Ödülün sahibi taraftarlarımız Antalya’da. Onların adına ben ödülü alıyorum. Ben de onların bir parçasıyım. Tribünden geldim ve döneceğim yer yine orasıdır. Çok keyif aldım, onur duydum. Çok teşekkür ediyorum. Ben de taraftarım, aynı şeyleri hissediyorum. Ödülün de yine aynı şekilde Trabzonspor’un başlattığı kampanya doğrultusunda kullanılmasını sizlerden rica ediyorum” dedi.

Fair Play/Adil Oyun Taraftar Ödülü: Fraport TAV Antalyaspor

Sportif sonuçlardan bağımsız olarak teknik direktörleri ve futbolcularına verdikleri koşulsuz desteğin yanı sıra;
– Tribündeki yerleşim, oturma düzeni, merdiven boşluklarının boş bırakılması gibi kurallara riayet etmeleri,

– Maç önü tasarımlar ve görsellerle tribünlere ayrı bir renk katmaları,

– Bir taşkınlık yapmamaları,

– Genel olarak çizdikleri olumlu profil,

– Kötü tezahürattan kaçınmaları,

– Tribünlerde belirli bir doluluk oranı yakalanması

Gerekçeleriyle “TARAFTAR ÖDÜLÜ” kazanmıştır.