1000. Gol Laneti

22 Şubat 2021 09:26

Ahmet Çolak yazdı…

Haftalar sonra ofans olarak ve geçiş oyunlarını iyi uygulayan ve pozisyonlar bulan bir Antalyaspor takımı izledik. Ersun Yanal’ın haftalardır “Oyunumuzu geliştireceğiz” dediğinin teyidi olan bir müsabakayı geride bıraktık. Burada denenen sistemde kalecinin topu oyuna hızlı sokarak ikinci bölgeden forvet hattına pas geçişleri ve ilerideki hareketli üç oyuncu Amilton, Orgill ve Gökdeniz ile net pozisyonlar bulduk. Fakat pas tercihleri, son vuruşları iyi olmayınca skora katkı yapamadılar. Galibiyet için gerekli olan gol veya gollerle ilgili biraz mizahi olarak bakarsak 1000. gol beklentisi lanet gibi üzerimize çökmüş gibiydi. Sosyal medyada taraftarın büyük beklentisi, içeride de futbolcuları da gergin hale getirmiş gibiydi.

Bu maçta her ne kadar gol yemesek de çok savruk bir defans kurgusu vardı. Son haftaların rakibe en çok pozisyon verdiğimiz maçı oldu. Haftalardır övgü ile bahsettiğimiz defans hattının böyle maçları da oynamaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Burada Veysel sakatlıktan dönmesine rağmen oynadığı oyun ve yerinde yaptığı müdahaleler ile maçın adamı olmayı sonuna kadar hak etti. Rakiplerin oyun planı da Antalyaspor ile oynarken değişmeye başladı. Bugüne kadar 3’lü savunma ile oynayan Gaziantep FK takımı bu maçta neredeyse 4’lü hatta zaman zaman 5’li savunma yaparak rakibine karşılık verdi. Hal böyle olunca her iki takım da set oyununda birbirlerine karşı boş alan bulamadı. Ancak araya atılacak ve duran toplar, serbest vuruşlar maçın kazananını belirleyecekti. Nitekim araya atılan paslarda pozisyonlar bulan takımımız sonucu lehine çevirecek golü bulamadı.

Her ne kadar eleştiri dozu Orgill için her hafta artarak devam etse de saha içerisinde yaptığı pres ve boş koşular rakip defans oyuncularının dengesini bozuyor ve hataya zorluyor. Bu maçta sakatlanıp zorunlu değişiklik ile oyundan çıktıktan sonra daha net gördük. Orgill’in yokluğunda rakip defans birlikte hücumu düşünmeye başlayınca üzerimizdeki baskıyı biraz daha fazla hissetmiş olduk.

Bugüne kadar oynadığımız 10 lig maçı ve 2 kupa maçında yenilgi yüzü görmedik. İstatistik olarak çok başarılı bir seri yakaladık. Artık maç ve maçlar kazanma zamanı geldi, bundan sonraki haftalarda 3. bölgede gol yollarındaki sorunu çözüp galibiyet getirecek oyunu devreye sokmalıyız.