Tuna: “Yarı Finale Çıkmak Güzel”

Teknik Direktör Tamer Tuna, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Tuna: “Yarı Finale Çıkmak Güzel”
13 Şubat 2020 21:55

Teknik Direktör Tamer Tuna, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ilk maçtaki golsüz eşitliğin ardından maçın uzama şansı olduğunu fakat ilk yarıda golü yedikleri için çevirmek zorunda olduklarını, beraberliğini kendilerine yettiğini ve oyuncuların konsantrasyonunun üst seviyede olduğunu söyledi. 

Sivas’a ulaşmak için kış şartlarında zorlu ve güvenli olmayan bir yolculuk yaptıklarını aktaran Tamer Tuna, “Kayseri’den Sivas’a güvenli bir yolculuk yapmadık ama buna rağmen konsantrasyonumuzu koruduk. Turu geçmeye gelmiştik çünkü elimizde bir fırsat vardı. İlk yarıda oynadığımız oyunda oyuna hakimiyet, pozisyon hakimiyeti adına 2. bölgeden 3. bölgeye geçişlerde sorun yaşadık. Aslında golü ilk yarıda bulmak istedik. Fakat 1-0 yenik duruma düştükten sonra çevirmek ve bunu ortaya koymak önemliydi. Kupanın avantajı bu oluyor, iki beraberlikle tur atlayabiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Yarı finalde oynayacakları Aytemiz Alanyaspor maçına da değinen Tuna, “Aynı şehrin takımıyız. Alanyaspor ile iki maç oynayacağız. İnşallah iki maç da iyi biter ve final oynayabiliriz. Fakat oyuncularımızla da konuştuk, artık lige odaklanmalıyız. Lig daha önemli. Daha önceleri kupada oynayan ya da Avrupa’da oynayan takımların ligdeki istikrarsızlığını biliyoruz. Rotasyon yapmak zorunda kaldık. Sinan, Podolski, Jahovic ve Yekta sakat, Bahadır ve Nazım’ın ilk yarıdan sakatlığı var, grip olan Celustka Antalya’da kaldı. Bu kadar eksiğe rağmen ligde oynamayan oyuncuların hem fiziksel alamda yeterlilikleri hem de arzuları üst seviyedeydi. Yarı finale çıkmak güzel.” ifadelerini kullandı.