Antalyaspor’un Önceliği Türkiye Kupası

Başkan Mustafa Yılmaz, Antalyaspor’un öncelikli hedefinin Türkiye Kupası olduğunu açıkladı.

Antalyaspor’un Önceliği Türkiye Kupası
24 Mart 2021 13:48

Fraport TAV Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz, ligde aynı puana sahip Göztepe’nin ardından 11. sırada yer aldıklarını hatırlatarak asıl hedeflerinin Türkiye Kupası’nı Antalya’ya getirmek olduğunu söyledi.

Milli maç nedeniyle lige verilen ara sonrası Ankaragücü ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Yılmaz, “Bizim için bu sıralarda olmak yeterli. Kupa motivasyonu da var. MKE Ankaragücü ile maçımız var. Puan veya puanlarla dönersek sonraki maçta sahamızda Sivas maçımız var. Sahamızda 3 puan alırsak, matematiksel olarak neredeyse durumumuz garanti görülüyor” dedi.

Türkiye Kupası’nın kendileri için daha önemli olduğunu aktaran Mustafa Yılmaz, “8 veya 11’inci bitirmişiz bu mu önemli kupa mı önemli? Antalyaspor 1966 yılında kurulmuş, 55 senede kupa kazanımı olmamış. Bizim önceliğimiz kupa” ifadelerini kullandı.

Federasyondan Beşiktaş ile oynayacakları kupa finali için talebini belirten Yılmaz, “Sahada her türlü mücadeleyi yapacağız. Adil yönetim olmasını, adil sahada oynanmasını gönlümüz istiyor. Hangi sahada oynanacağımız hakkında spekülasyonlar var. Olimpiyat Stadı’nda oynanacağını düşünenler var. Biz federasyonun adaletli olmasını bekliyoruz. Olimpiyat Stadı, Beşiktaş’a yabancı stat değil. Bizim için bir gün öncesi yolculuk başlayacak. Futbolcuların maç öncesi motivasyonuyla 1 saatlik yolculuk çok farklı. Antalya ile İstanbul arasında Ankara, İzmir, Adana gibi federasyonun uygun göreceği bir yer de olabilir” diye konuştu.

Antalyaspor’un kupayı daha çok almak istediğini düşündüğünü kaydeden Mustafa Yılmaz, “Başkan olarak yönetici, futbolcu hocamız camiamız olarak kupayı almak istiyoruz. Umarım, başarılı sonuç alırız, verdiğimiz sözü de yerine getiririz” dedi.