Yüzme Takımı, Milli Takım Altyapısına Yedi Sporcu Gönderdi

Antalyaspor yüzme takımı, milli takımın altyapısını oluşturacak jenerasyonun seçildiği yarışlarda aldığı başarılı sonuçlarla altyapısı en güçlü kulüplerden biri olduğunu gösterdi.

Yüzme Takımı, Milli Takım Altyapısına Yedi Sporcu Gönderdi
3 Aralık 2019 11:59

Antalyaspor Yüzme Takımı, 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yüzme Federasyonu Bölge Karmaları Seçme Müsabakaları’na katıldı.

Milli takımın altyapısını oluşturacak jenerasyonun seçildiği yarışlarda Antalyaspor adına erkeklerde iki, kızlarda beş sporcu elde ettikleri dereceler ile ilk sekize girerek bölge karmasında yer almaya hak kazandı.

Yüzme Takımı Başantrenörü Turgay Demircioğlu, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde bölge karmalarına en çok sporcu katılımını sağlayan kulüp olarak büyük bir başarıya imza attıklarının altını çizerken, “Milli takımımızı ileride teşkil edecek altyapıya yedi sporcu ile katılmak bizleri gururlandırıyor. Bu başarı, düzenli çalışmanın yanında kulübümüz ve velilerimizin özverili gayreti ile gerçekleşti.” dedi.

Yüzme branşı Şube Sorumlusu Alp Özel ise Antalyaspor’un kuruluşundan bu yana var olan yüzme branşında Türkiye’nin en güçlü altyapısına sahip olduklarını dile getirdi ve “Bu işin altında çok büyük emek var. Bu hafta, Türkiye’de bütün yıl yüzülerek elde edilen en iyi derecelerin yarışacağı Türkiye Şampiyonası’na 36 sporcu ile katılıyoruz. Oradan da rekorlar ve iyi haberler geleceğine inancımız tam.” ifadelerini kullandı.

Müsabakalarda dereceye giren sporcularımızdan erkeklerde Ege Mert Öztürk ve Poyraz Şan Aşkın, kızlarda Sevim Eylül Süpürgeci, İpek Derin Eğin, Naz Albayrak, Ela Ulucan ve Elif Eylül Şanalacak elde ettikleri derecelerin ardından 2020 yılının mart ve nisan ayında yurt dışında düzenlenecek müsabakada Türkiye’yi temsil edecek.