Açık Su Yüzme Yarışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Açık Su Yüzme Yarışı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
11 Ağustos 2017 15:21

Antalyaspor Yaz Kupası Haluk Yelten Açık Su Yarışı’nın basın toplantısı, Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ile Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek’in katılımıyla düzenlendi.

Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve Muratpaşa Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışa 1970’li yıllarda Antalyaspor lisansıyla yüzen ve dereceler elde eden Haluk Yelten adı verildi.

Antalyaspor Kulübü Derneği ev sahipliğinde, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla düzenlenen yüzme yarışı üç farklı başlangıç noktasından start alacak. Yarışın bitimi ise Erdal İnönü Parkı olacak.

3500 metre veya 1500 metre yarışına katılacak yarışmacılar, yüzme veya sutopu lisanslarıyla katılabilecek. Lisansı olmayan yüzücüler ise doktor raporunu kayıt ofisine ibraz ederek yarışmalara katılabilecek. 500 metre yüzme etkinliği ise herkese açık olacak.

Geçtiğimiz yıl Antalyaspor 50. yıl kutlamaları kapsamında farklı bir parkurda 2 farklı start noktasından başlayarak düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıllarda uluslararası bir formata sahip olması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Kulübü Derneği olarak bu etkinliğe çok büyük önem verdiklerini ve bu yarışın geleneksel hale gelerek uzun yıllar Antalya markasını temsil eden bir yarış olmasını hedeflediklerini aktardı.

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şimşek ise böyle bir organizasyonun paydaşı oldukları için Muratpaşa Belediyesi adına mutluluk duyduklarını ve bu yarışın belediyecilik anlayışlarıyla da örtüşen bir organizasyon olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalyaspor Yaz Kupası’nın üç farklı etaptan oluştuğunu aktaran Antalyaspor Yüzme ve Sutopu Branş Sorumlusu Alp Özel; ilk etapta hafta sonu yüzmeyi yeni öğrenen 500 kursiyerin katılımıyla düzenlenecek yüzme şenliği olacağını, daha sonra U19 kategorisinde mücadele eden sutopu takımlarını 25-27 Ağustos günleri arasında düzenlenecek turnuvada bir araya getireceklerini ve üçüncü etabın da bu yarış olduğunu söyledi.