Yusuf Şimşek Antalyaspor’un Hedefini Belirledi

Yusuf Şimşek Antalyaspor’un Hedefini Belirledi
31 Temmuz 2015 22:12

Ulusal bir spor haber sitesine açıklamalarda bulunan Yusuf Şimşek futbolculuk hayatı ve Antalyaspor ile ilgili soruları cevapladı.

Yusuf Şimşek futbolculuk döneminde çalıştığı her teknik direktörden bir şeyler öğrendiğini ancak kendisini en çok etkileyen teknik direktörlerin Ersun Yanal ve Mustafa Denizli olduğunu söyledi.

Genç teknik adam neden daha erken yaşta milli takıma çağrılmadığı ile ilgili soruya tamamen kendini suçladığını söyleyerek cevap verdi. . Fenerbahçeye transfer olunca hedeflerini tamamladığımı düşündüğünü belirten Şimşek, belirli bir yaştan sonra milli takımda olmayı düşündüğünü ekledi. Futbolculuk yaşamında hedeflerini daha yüksek koyması durumunda yurt dışında oynayabileceğini açıkladı.

Yusuf Şimşek Türkiye’nin yurt dışına daha fazla oyuncu gönderebilmesi için alt yapıdan gelen oyuncuların kendilerine yurt dışı hedefi koymaları gerektiğini söyledi. Türk futbolcuların kendilerini yurt dışında oynamaya hazır hale getirmeleri gerektiğini belirtti.

Antalyaspor ile ilgili soruları da cevaplayan Şimşek, güzel bir ortamda çalıştıklarını ve takımdaki uyumun güzel olduğunu açıkladı. Antalyaspor teknik direktörü takımda sakat oyuncu bulunmadığını ve çalışmaların iyi gittiğini söyledi. Takıma yeni katılan oyuncuların yavaş yavaş adapte olduklarını da ekledi.

Samuel Eto’o’nun bir dünya yıldızı olduğunu ifade eden genç teknik adam, Eto’o’nun futbolu ve tecrübesi ile takıma büyük katkı sağlayacağını belirtti. Eto’o gibi dünya yıldızlarının Süper Lig’in kalitesini arttırdığını açıklayan Şimşek, gelen futbolcuların yaşlarının değil mantalitelerinin önemli olduğunu söyledi.

Transfer politikası hakkında bilgi veren teknik adam, transferlerin süreceğini  ifade etti. Valdes ile ilgili çalışmalar olduğunu bildiğini ve en kısa zamanda sonuçlanmasını beklediğini belirtti. Valdes’in Antalyaspor’a katılması durumunda takıma katkı sağlayacağını açıkladı.

Yusuf Şimşek Antalya’da yapımı büyük ölçüde biten yeni stadın bütün takımı heyecanlandırdığını söyledi. Şampiyonluk, transferler ve yeni stadın taraftarı olduğu kadar takımı da heyecanlandırdığını ekledi. Antalyaspor’un ilk iç saha maçını büyük bir heyecan içerisinde beklediklerini ifade etti.

Antalyaspor’un bu seneki hedefinden bahseden genç teknik adam, asansör takım olmayacaklarını söyledi. Transferlerini de bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini belirten Yusuf Şimşek, çalışmalarının ligi ilk 10 ya da 8 içerisinde bitirmek için olduğunu açıkladı. Takımın  durumuna göre hedeflerinde değişiklik yapabileceklerini ifade etti. Antalyaspor’u layık olduğu yere getireceklerini söyleyerek açıklamalarını tamamladı.