Yönetim Kurulundan Derneğe “Başkan” Tepkisi

Antalyaspor Yönetim Kurulu, bir açıklama yayınlayarak 30 Haziranda gerçekleştirilecek olan genel kuruldan önce başkan belirlenmesine tepki gösterdi …

Yönetim Kurulundan Derneğe “Başkan” Tepkisi
8 Haziran 2016 17:05

Antalyaspor Yönetim Kurulu, bir açıklama yayınlayarak 30 Haziranda gerçekleştirilecek olan genel kuruldan önce başkan belirlenmesine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada 30 Haziran’da genel kurul kararı almalarının sebebi olarak 18-25 Haziran 2016 tarihinde yapılacak Antalyaspor Kulübü Derneği’nin Olağan Genel Kurulu olarak gösterilirken, Antalyaspor Derneği’ne de başkan belirleme çalışmasında olduğu ithamında bulunuldu.

Antalyaspor Kulübü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bu açıklama Antalyaspor Yönetim Kurulu olarak art niyet aranmaksızın kamuoyunu aydınlatmak amacıyla yapılmıştır.

Bilindiği üzere 3 yıl önce göreve talip olduğumuz dönemde adaylar oldu, biz de talip olduk ve Genel Kurul kararıyla görevi bir önceki yönetim kurulundan teslim aldık. İçimizde her sektörden yönetim kurulu üyesi, Türkiye’ye hatta dünyaya mal olmuş isimler bulunduğundan şu bilinmelidir ki anonim şirket ve dernek nasıl yönetilir biliriz. Kimse bize kulübün nasıl yönetileceğini, neyin etik olup neyin olmadığını öğretemez.

Mevcut Yönetim Kurulumuzun çalışmaları şehirde yaşayan bazı kişileri memnun etmemiş olacak ki, olmadık bir takım planlamalarla yeni yönetim kurulu arayışları içine girildi. Biz de Yönetim Kurulu olarak Antalyaspor’un önünü açmak üzere 30 Haziran 2016’da Genel Kurul Toplantısı kararı aldık ve mevcut yönetim kurulu olarak Genel Kurul’da aday olmayacağımızı açıkladık.  30 Haziran tarihini almamızın sebebi 18/25 Haziran 2016 tarihinde yapılacak Antalyaspor Kulübü Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı olmasından ve yeniden düzenlenmiş tüzüğü doğrultusunda üyelere olan saygımızdan ötürüdür. Herkesin Derneğe üye, A.Ş’ne de hissedar olma hakkı vardır. Adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk gibi seçim günü dahil herkesin aday olma hakkı olduğunu kimse unutmamalıdır. Aday olan herkese ve kararı belirleyecek olan üye ve hissedarlara saygı gösterilmelidir, zira henüz seçim olmadan “Başkan” belirlenmesi üye ve hissedarlara saygısızlıktır. Bazı çevrelerce ifade edildiği gibi 30 Haziran’a kadar olan süreyi uzun bulmak bize ve hissedarlara saygısızlıktan başka bir şey değildir. Antalyaspor A.Ş Yönetim Kurulu olarak yapılan tüm ithamlarla ilgili verilemeyecek cevabımız yoktur.

30 Haziran 2016 tarihine kadar üzerimize düşen görevi ilk günkü gibi yapmak zorunda olduğumuz bilincindeyiz. Jose Morais’in takımla ilgili yaptığı planlar ve bize sunduğu raporlar doğrultusunda çalışmalarımızı yapmaya başladık. Dernek ile de her zaman transferler hakkında istişarede bulunduk. Takımın önceden yapılmış bir kamp programı var dolayısıyla kamp programı çerçevesinde gerekli çalışmaları yapmak zorundayız.

Eto’o konusunun altının çizilmesini istiyoruz. Biz transfer yaptığımız zaman “3 yıllık sözleşme mi yapılır? Bu becerisizliktir, Antalyaspor’un geleceğine ipotek koyuyorlar!” diyenlerin gelecek yönetim kurullarında aday olacağı duyumları geliyor. Eto’o’nun maliyetini göz önüne alarak “Eto’o bu sene gitmeli, kalmamalı!” diyen kesim tarafından maalesef Eto’o’yu gönderdiğimiz zaman da vatan haini ilan edileceğimizi biliyoruz. Biz kendilerine defalarca Eto’o transferinin normal bir futbolcu sözleşmesinden farkının olmadığını ifade etmemize rağmen anlayamayan ve belden aşağı vurmaya çalışan zihniyetin 30 Haziran tarihini uzun bulması abesle iştigaldir. Şu bilinmelidir ki, ne yaptıysak Antalya şehri için yaptık. Türkiye’de herkese Antalya ve Antalyaspor sempatisi aşıladık. Görevimizi ve çabamızı son dakikasına kadar da Antalyaspor’un menfaatlerinin dışında başka bir şey için harcamayacağımız bilinmelidir.  Futbolun, yapılan transferler ve taraftarların coşkusuyla bir oyun ve show olduğu unutulmamalıdır. Taraftarların ve tribünün showuna ve coşkusuna katılmazsan eksiksin demektir.

Borçlanma konusuna gelince, biz görevi aldığımızda 20 milyon $ borç vardı, görevi teslim ederken de bu borç kimse merak etmesin farklı rakamlarda olmaz.
3 yıl önce teslim aldığımız kadro için “hazine teslim aldık” desek bile, hali hazırda ki mevcut kadronun ne denli hazine olduğunun tartışmasız herkes farkındadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.
ANTALYASPOR A.Ş YÖNETİM KURULU