Yılmaz ve Hesapcıoğlu’dan TSYD’ye Ziyaret

Mustafa Yılmaz ve Emin Hesapcıoğlu, TSYD Antalya Şubesi’ni ziyaret etti.

Yılmaz ve Hesapcıoğlu’dan TSYD’ye Ziyaret
16 Şubat 2021 15:42

Antalyaspor Kulübü Derneği ile Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz ve Antalyaspor A.Ş. Başkanı Emin Hesapcıoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi’ni ziyaret etti.

TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek ve basın mensupları ile bir araya gelen Yılmaz ve Hesapcıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, Antalyaspor’un yeni başkanının belirleneceği genel kurulun 23 Şubat’ta yapılacağını hatırlatarak bu genel kurul öncesi iki başkanı da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.

Mustafa Yılmaz, Öztürk ailesinin Antalyaspor’dan ayrılma kararı sonrası teknik heyet ve futbolcularda olumsuz konular yaşanmaması için ciddi çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kentin önde gelenleri, iş adamları ve siyasilerle görüşmeler yaptıklarından bahseden Yılmaz, “Antalyaspor ile ilgili her kesimden destek almaya çalıştım. Şu ana kadar oluşturmayı düşündüğümüz kurulla alakalı bugün de dahil olmak üzere olumlu bir yaklaşım görebilmek mümkün olmadı. Önümüzde 7 gün var. Bugün vesile olur. Umarım, şehir bu dikkate çağrımızı dikkate alır. Süper Lig’de takım idare etmek pandemi şartlarında bir kaç kişinin taşıyabileceği yük değil” diye konuştu.

Pandemi sürecinde kulüplerin gelirinin azaldığına dikkat çeken Yılmaz, “Geçen sene 3 puana yaklaşık 3 milyon TL gelir elde edilirken bu sene 2.2 milyona düştü. Seyirci olmadığından dolayı reklam ve sponsorluktan ciddi gelir kaybı var. Stadın altındaki dükkanlardan pandemi döneminde kira da almıyoruz. Ancak biz Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne gerekli vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Süper Lig’de her şehir için kulüp önemlidir. Bir kaç kişinin sırtında yük olmaktan ziyade herkesin bir şeyler yapabileceğinin bilinmesi lazım. Antalyaspor, bu şehirde yaşayan, kazanan herkesin ortak paydası olması lazım. Artık umarım çağrılarımıza kulak verilir. Yönetim kurulunda görev alacak, başkan olabilecek kişilerin sesini duymaya hazırız. Ancak, 23’ünde yapılacak genel kurulda iyi bir tablo görünmüyor” dedi.

Gazetecilerin genel kurulda başkan adayı çıkmazsa sonucun ne olacağı sorusuna, Yılmaz, “Ben 25 gündür bu sorunun yanıtını bulmak için mücadele ediyorum. Söylemleri değiştirmeye, barış dili oluşturmaya, geçmişteki kırgınlıkları geride bırakarak Antalyaspor’un menfaatleri için temiz sayfa açılması gerektiğini paylaştım. Herkesin ortak paydasının Antalyaspor olması gerektiğini, Antalya’nın en büyük markasının Antalyaspor olduğunu bilmemiz gerektiğini vurguladım. Bu söylemlerin dışında Süper Lig’de kalıcı takım oluşturmak istiyorsanız, ekonomik şartlar çok önemli. Öztürk ailesi, büyük fedakarlık yaptı, zaman zaman eleştirildiği konu da oldu. Kulübün 7 milyon 700 bin euro borcu var. 70-80 milyon civarında bir rakam yapıyor. Sezon sonuna kadar bakıldığında kulübümüzün 150 milyon liraya ihtiyacı var. Tüm şehir 150 milyon liranın toparlanması için ne yapması lazım, bunu konuşmak gerekiyor. Yönetim kurulunda görev alacak, başkan adayının destek olması lazım. Bu arkadaşların dışında şehir Süper Lig’de başarılı kulüp istiyorsa her bireyin Antalyaspor sevdasıyla yapabileceği bir şey vardır. Onun haricinde konuştuklarım çok bir şey fark ettirmiyor. Umarım, 23 Şubat’ta bugünkü çağrımız vesile olur, kulak verilir. Gerek başkan adayı, yönetici arkadaşların kurullarda olması için görüşmeler başlar. Olmadığı takdirde Antalyaspor’un kaderini biz değil bütün şehir tayin etmiş olur. Artık şehir ne istiyorsa Antalyaspor o şekilde gidecek. Bilmem anlatabildim mi? Belki boşuna endişe ediyoruz. Belki Antalyaspor gönüllüsü biri çıkar, Antalya’ya güzel bir sürpriz yapar. Bunun olmasını umuyorum. 23’ünde umduğumuz gibi olursa Antalyaspor yeni ekiple yeni vizyonla başarılarına devam edecektir. Olmazsa sizler, bizler şehirde yaşayan herkes sorumludur” diye cevap verdi.

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı’nda başkanlık yapan Fikret Öztürk’ün görev yaparken çok eleştirildiğini hatırlatan Yılmaz, “Maalesef Antalya’da ikinci bir Fikret Öztürk yok. Bunu herkes böyle bilsin. Bu kadar fedakarlık yapan, Türkiye’de marka olmuş Fikret Öztürk istifa etti diye farklı sansasyonlar da geliştirildi. Biz bu insanları bile eleştirdik. Dışarıdan gelmiş, Antalyaspor’a ciddi destek vermiş. Biz bu insanları Antalya olarak eleştirdik. Bizim bundan bir ders çıkarmamız lazım. Antalyaspor tarihinde Fikret Bey gibi maddi fayda sağlayan hiç kimse olmadı. Bizim heykelini dikebileceğimiz kadar Antalyaspor’a faydası oldu. Biz bu insanı eleştirdik. Bu nedenle insanlar gelmeye çekiniyor” ifadelerini kullandı.

Antalyaspor A.Ş. Başkanı Emin Hesapcıoğlu ise, 19 Ocak’taki Öztürk ailesinin istifa sürecinden sonra başkanlık görevini devraldığını söyledi. Antalyaspor’un yönetim kurulunda 6 yıldır görev aldığını dile getiren Hesapcıoğlu, başkanlık görevinin 23 Şubat’a kadar süreceğini söyledi.

Antalyaspor’un son 1 yılda başarılı sonuçlar aldığını anlatan Hesapçoğlu, “Devir teslim süreci geldi. Antalyaspor sevdalılarını, Antalya’yı sevenleri bekliyoruz. Zor bir görev bu kulübü yönetmek. Öztürk ailesinin yönetimiyle Antalyaspor Türkiye’de konuşulur, sevilir kulüp haline geldi. Bugün de Türkiye’nin en keyifli kulübüyüz. Önemli Başarıları da var. Son bir yılda 20 galibiyet, 21 beraberlik, 10 mağlubiyetimiz var. Türkiye’de bu anlamda ikinci başarılı takımız. Bu başarıların sürdürülmesi gönlümüzden geçiyor. Bunun için en güzel şekilde devretmek istiyoruz. Herkesin önünü açmak için gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Antalyaspor yönetiminde bayrak değişimi olması gerektiğini belirten Hesapcıoğlu, “Bu iş ekip işi. Kurulacak yeni ekibin başarısı için rahat ve özgür olması gerekiyor. Bugüne kadar nasıl destek verdiysem bundan sonra da destek veririm. Yeni kişilerin çıkması gerektiğini ve birilerinin de çıkacağını düşünüyorum. Çok keyifli takım var. 150 milyon liralık borç çok kolay çözülebilir, kasası devri kolay olan, parası olan bir kulüp var. Yapı her şeye hazır. Bunca zamandır eleştirip yorum yapanların uzak kalmasına üzülürüm sevenlerin de el atmasını bekliyorum. 23 Şubat’ta adayın çok olacağına inanıyorum. Adayların kulübü alırken temlik gibi zorlukla karşılaşmaz. Federasyondan gelecek ay ödenecek para çok iyi. Kulübün malı, mülkü var. Hiç sorunu yok. Türkiye Süper Ligi’nde böyle bir kulüp yok. Sadece hevesli olan bu işi yapmak isteyen var mı? Bunu da merakla bekliyoruz” diye konuştu.