Eto’o: “Yerli Oyuncuların Hedefi Olmalı”

Antalyaspor’un yıldız futbolcusu Samuel Eto’o, Pepe ve Kone ile birlikte Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri’nde konuştu …

Eto’o: “Yerli Oyuncuların Hedefi Olmalı”
9 Ocak 2018 18:03

Antalyaspor’un yıldız futbolcusu Samuel Eto’o, Pepe ve Kone ile birlikte Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri’ne konuşmacı olarak katıldı ve soruları yanıtladı.

Türk futbolunu herhangi bir ekole benzetemediğini söyleyen Samuel Eto’o, yerli oyuncuların bireysel hedefleri olması ve rahatlıklarını terk etmeleri gerektiğini söyledi. 36 yaşında olmasına rağmen halen minimum 20 gol atmayı düşündüğünü söyleyen Kamerunlu yıldız, antrenmanlarda düz koşularda dahi kendisinden genç oyuncuların 800 metre arkasında kaldığını belirtti. Türk futbolunun kendi özkimliğini oluşturmak olduğunu da aktaran Eto’o, “Türk futbolunu hiçbir lige benzetmeyelim. Beşiktaş bunu çok iyi başarıyor. Avrupa’da Türk futbolunu satıyor. Ne kadar yabancı oyuncu olursa olsun, yurt dışında Türk takımı olarak görülüyor, kendi öz kimliğiyle hareket ediyor.” dedi.

Teknik direktörlerin ise birbirinden farklı özellikleri olduğunu aktaran Samuel Eto’o, “Futbol anlayışı neredeyse birçoğunda aynıdır. Ama onları farklı kılan karakterleri ve kişilikleridir. Teknik direktör, bir aileyi yönetir. Yaptığı işler kolay değil. Ne kadar bilgi paylaşılırsa o kadar oyuncunun yararına olur ve hocanın taktiğine o kadar uyum sağlayabiliriz. Guardiola bizimle çok iletişim halindeydi ve çok fazla bilgi paylaşıyordu. O dönemde çok önemli başarılar elde ettik.” diye konuştu.

Öte yandan eski hocası Rıza Çalımbay’ın mükemmel bir teknik direktör olduğunu vurgulayan Eto’o, Rıza Hoca’nın geldiğinde vizyonunu anlattığını ve disiplini sağladığını, kaptanlar aracılığıyla da iletişimi sağladığını söylerken, Hamza Hamzaoğlu’nun takım içinde yönlendirmeleri aynı Rıza Çalımbay gibi yaparsa başarılı olacağının altını çizdi.

Türkiye’nin mükemmel bir ülke olduğunu da sözlerine ekleyen Eto’o, “Mükemmel tesisler, mükemmel teknik direktörler, iyi oyuncular var. Mükemmel bir ülkeye ve kulüplere sahipsiniz. Bunlar pozitif noktalar. Negatif olan kısımsa Türk oyuncularla ilgili. Kulüplerine ve kendilerine daha çok sahip çıkmalılar. Yerli oyuncuların daha çok sorumluluk alması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.