Yekta Şampiyonluk Favorisini Açıkladı

Kepez’de Kariyer Günleri’ne konuk olan Yekta Kurtuluş, yaptığı açıklamada şampiyonluğun favorisini açıkladı…

Yekta Şampiyonluk Favorisini Açıkladı
9 Kasım 2017 20:21

Kepez’de Kariyer Günleri’ne konuk olan Yekta Kurtuluş, yaptığı açıklamada şampiyonluğun favorisini açıkladı.

Başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirten tecrübeli futbolcu, arkadaşları tatil yaparken kendisinin antrenmana gittiğini ancak şimdi ise arkadaşlarının onu televizyondan izlediğini aktardı.

Rıza Çalımbay’ın Antalyaspor’dan ayrılmasına da değinen Yekta Kurtuluş, “Eğer başarı gelmezse Jose Mourinho bile olsa beşinci haftada gidebilir. İlk başta hocadan başlar, sonra yavaş yavaş kadro dışılar gelir ve sırayla yönetime sıçrar, en son da başkan. İlk sırada hoca olduğu için yönetim öyle bir karar almış. Bize de saygı duymak düşer” ifadelerini kullandı.

Yabancıların fazla olması nedeniyle Türk futbolcuların takımlarında yeterince yer bulamadığını belirten Yekta Kurtuluş, bu durumun milli takımı olumsuz etkilediğini söyledi.

Küçük yaşta spora başladığını anlatan Yekta Kurtuluş, kimilerinin meslek edinmek, kimilerinin de vakit geçirmek için futbol oynadığını söyledi.

Kendisinin futbola başladığından beri bunu meslek olarak yapmak istediğini anlatan tecrübeli futbolcu, “Sekiz yaşından beri antrenmanlara gidiyorum. Arkadaşlarım tatil yaparken ben antrenmana gidiyordum, onlar şimdi beni televizyondan seyrediyor. Başarılı olmak, zorlukları aşmak için çok çalışmak, fedakarlıkta bulunmak gerekiyor. Birçok sakatlık yaşadık, kötü zamanlarımız oldu, ailemizden uzak kaldık. Fedakarlık yapılmadan bulunduğumuz konumlara gelinemiyor. Dışarıdan göründüğü gibi değil, bu sporun da çok zorlu yönleri var” dedi.

Bu sezon Süper Lig’de en iyi futbolu Galatasaray’ın oynadığını savunan Yekta Kurtuluş, daha önce formasını da giydiği Galatasaray’ı şampiyonluğun favorisi olarak gösterdi.