Yangın Çıkmadan Müdahale Şart

Geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlar üstüne milyonlarca euro harcanmasına rağmen bu yıl yaşanan problemler Başkan Ali Şafak Öztürk’ün de suyunu ısıtmaya başladı …

Yangın Çıkmadan Müdahale Şart
20 Eylül 2017 07:52

Futbol milyonların kazanıldığı ama en ufak başarısızlığı affetmeyen acımasız bir oyun. Geçtiğimiz yıl takımımıza rekorlar kırdıran Rıza Çalımbay, beş haftada gönderildi. İstifa etmedi, kendi deyimiyle “gönderildi“. Sadece moral durumunu gözlemlemek için basın toplantısına gittim. Biraz geç ulaşsam da moral durumu gayet iyiydi. Demek ki küskün bir ayrılık olmamış yada başka bir takımla şimdiden anlaşmış kendisi. Ne diyelim; iyisiyle, kötüsüyle geçtiğimiz yıl güzel bir sezon yaşattı. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Her şeye rağmen Rıza Çalımbay ile önümüzdeki milli maç arasına kadar devam edilmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bence bu kadar kredisi vardı. Belki alacağı radikal kararlarla takımı geçen yılki formuna sokabilirdi. Rıza Hoca zaten yönetimin transferde yapmış olduğu hatalar yüzünden takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Türkiye liginde yönetici hiçbir zaman kendisinde hata görmez. Sürekli personeli hatalı görür ve onun biletini keser.

Peki ya şimdi ne olacak? Yeni bir hoca arayışları sürüyor. Yabancı olarak birçok isim gündemde olmasına rağmen ben yerli hoca bulunması gerektiğini düşünüyorum. Ertuğrul Sağlam ve Mehmet Özdilek isimleri yerliler olarak gündemde. Mehmet Özdilek’i taraftar istemiyor. Taraftarın şerhine karşılık yönetimin bu ismi getireceğini düşünmüyorum. Ertuğrul Sağlam istikrarlı olmasa da aslında baya bir hoca. Beşiktaş’ta edindiği tecrübe ve Bursaspor’u şampiyon yapması ile oynattığı hücum futbolla iyi bir teknik direktör olabilir. Aslında Malatyaspor’a da güzel futbol oynatıyordu. Ama yönetimle yaşadığı sorunlar yüzünden ayrılmak zorunda kaldı. Bence güzel bir alternatif olabilir.

Gündemde olan yabancı hocalar uçuk kaçık isimler. Egosu tavan yapmış ve takımı yine büyük bir maddi külfete sokacak isimler bu nedenle uygun olmaz. Yabancı hocayı alması bir dert, göndermesi ayrı bir dert. Yönetimin bu konuda gerçekten mantıklı hareket etmesi gerekiyor.

Yeni hoca kim olursa olsun takımda birçok sorun var. Eto’o sorunu, Nasri transferi sonrası diğer oyuncuların “Biz niye bedava oynuyoruz” tripleri gibi birçok sorun. Geçtiğimiz yıl canla başla mücadele eden takım bu sene adeta narkoz yemiş gibi adeta sahada uyuması ve bu sorunları elinde sihirli bir değnekle halledebilecek bir hoca. Benim aklıma pek yatmıyor ama yönetim bu kararı alırken yeteri kadar toplantı yaptı diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıl yaşanan sorunlar üstüne milyonlarca euro harcanmasına rağmen bu yıl yaşanan problemler Başkan Ali Şafak Öztürk’ün de suyunu ısıtmaya başladı. Artık bu camia hata kaldıramaz. Ali Şafak Öztürk bunu iyi bilmeli. Geçtiğimiz bu “Enkaz devraldık” edebiyatı yapan Ali Şafak Öztürk’ün yapmış olduğu transferlerle kulüp gerçekten enkaza dönüşebilir.

Antalya’yı biliyoruz. Kulüp kötüye gitmeye bir başlarsa eğer önünü alamayız ve bu sefer çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız halihazırdaki yasalar nedeniyle kurtarıcı olamaz. Bu nedenle Ali Şafak Öztürk ve yönetimini bu durumda yalnız bırakmaması gerektiğini ifade etmekte fayda var. Çünkü Ali Şafak Öztürk’ün ne şartlarda kulüp başkanı yaptırıldığını hepimiz biliyoruz. Yani demem o ki ortalık yangın yerine dönerse bu iş Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’e de sıçrar, sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da…