Yabancı Sayısı Düşüyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, katıldığı televizyon programında yabancı sınırlamasına dair açıklamada bulundu …

Yabancı Sayısı Düşüyor
6 Kasım 2017 22:07

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, katıldığı televizyon programında yabancı sınırlamasına dair açıklamada bulundu.

Altyapının önemine değinen Bakan Bak, altyapıdan yetişen oyuncuların Milli Takım’da olması gerektiğini ve yabancı sayısının beş ya da altıya düşmesi gerektiğini savundu.

Kulüpler Birliği ile görüş alıverişinide bulunduğunu belirten Osman Aşkın Bak, Türk futbolcu yetiştiren Altınordu gibi başarılı örneklerin olduğunu, Türk futbolunda antrenör sorunu ve eğitici sorunu olduğunu, onları da eğitmeleri gerektiğinin altını çizdi. Bakan Bak, “Alt yapıya yatırım yapmak isteyen takımlara federasyon gerekli yardımları sağlıyor. Yabancı oyuncuların da kaliteli olması gerekiyor. Milli Takım olarak başarılı olmamız için, ülke olarak ekol olabilmek için bunları yapmak zorundayız. Almanya’da da yapılan yatırımları görüyoruz. Bu yatırımları biz de yaparız. Kulüpler yeter ki alt yapılarına yatırım yapsın. Avrupa’da başarılı olan Türk takımlara saygı duyuyoruz da Milli Takımı da düşünmemiz gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAF / HABER: İHA