Yabancı Oyuncu Sözleşmelerinde Değişikliğe Gidilebilir

Dün sabaha karşı yürürlüğe giren ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ Antalyaspor’u da ilgilendiriyor.

Yabancı Oyuncu Sözleşmelerinde Değişikliğe Gidilebilir
14 Eylül 2018 10:37

Dün sabaha karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren “Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile birlikte sporcu kontratları da dahil tüm hizmet sözleşmelerinin Türk Lirası üzerinden yapılması kararı alındı.

Bu karara göre, 30 gün içinde daha önce akdedilmiş yürürlükteki sözleşmelerde döviz cinsi üzerinden kararlaştırılmış bedellerin Türk Lirası olarak yeniden tespit edilme zorunluluğu doğarken, Euro ve Dolara yönelik tüm kontratların TL bazlı kontrat ile değiştirilmesi gerekiyor. Yabancı oyuncuların kontratlarının Türk Lirası’na endekslenmesi halinde oyuncuların UEFA ve FIFA nezdinde hak kaybına yönelik itirazda bulunabilecek olması da kulüpleri korkutan bir diğer unsur olarak yer alıyor.

Öte yandan TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın bu kararın ardından çözüm üretmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla görüşmeye gitmesi beklenirken, kulüplerin bu kapsam dışında tutulmak için muafiyet talebinde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.