Umudun Adı Antalyaspor

Himmet Güler yazdı…

Umudun Adı Antalyaspor
10 Temmuz 2020 09:25

11 eksik oyuncu ile gittiğimiz Trabzon deplasmanından bence galibiyeti kaçırarak evimize döndük. Aldığımız 1 puan, bizim için 1 Milyon TL’den fazla para demek ama belki de bu beraberlik ligin şampiyonluğunun kaderini belirledi. Bir kere şunu en baştan söyleyeyim ki bizim tarihimizde kupa yok, şampiyonluk yok ama bütün kupaların ve şampiyonlukların hepsinin üzerinde bir şeyimiz var;

Tarihimiz bembeyaz, tertemiz. Şimdiye kadar adımız şike ile hiç anılmadı. Adı şike iddianamesinde bırakın adını bir tane çalışanı, futbolcusu, yöneticisi, camianın içerisinden bir kişinin bile ismi bu şike söylentilerinde geçmedi. Bu bizim için kupalara ve şampiyonluklara değer bir şey. Bu bizim onurumuz.

Başakşehir maçı sonrası Trabzon camiasından neden Başakşehir karşılaşmasında iyi mücadele etmediğimiz gibi şeyler söylendi durdu. Arkadaşım sen Alanya ile son saniye berabere kal, ligin son sırasındaki Ankaragücü maçını evinde kazanama, bizim maça kadar öne geçtiği maçlarda tam 22 puan kaybet, 11 eksik ile gelen Antalyaspor’u Trabzon’da yeneme, bırak yenmeyi şaibeli bir penaltı ile gol bul, ondan sonra bizi suçla. Öyle bir dünya yok arkadaşlar. Önce kendi kapınızın önünü bir temizleyin siz. Şike söylemleri ile Antalyaspor karşısına çıkarsanız komik olursunuz. Hatayı kendinizde arayacaksınız.

Maç hakkında söylenecek çok şey var. Mukairu yaptığı acemilik ile bizi resmen galibiyetten etti. Ceza alanı içinde rakibin topuğuna basması haklı olarak penaltı getirdi rakibe.

Maç kadrosuna baktığım anda ilk dediğim Yekta ve Chico’nun bu kadroda 11 başlaması gerektiğini düşündüm.Zaten Yekta oyuna girdi ve topu tutup pas yapma etkinliğimiz fazlalaştı. Attığımız 2. golde de tam bir usta işi bitirmiş yaptı kendisi.

Açıkçası maçı kazanabilirdik. Bence 11 eksik ile gittiğimiz Trabzon’da 2 puan bıraktık. Hakem beyin verdiği ilk penaltı kararı tam anlamı ile bir skandal zinciridir. Hata üstüne hatalı kararların birleşimi sonucu rakip durumu 1-1 yaptı. Maç sonu pozisyon incelemelerinde hakemleri yerden yere vurdular. Kendileri de aynı video kayıtlarını incelediler. Hangi akla hizmet o penaltıyı verdiler, VAR odasındaki bir kişi bile uyarmadı mı hakemi, anlamak güç.