Umarım İyi Olacak

Himmet Güler yazdı…

Umarım İyi Olacak
17 Kasım 2019 12:26

En sonunda Bülent Hoca ile yollar ayrıldı. Futbol maalesef acımasız bir spor dalı. Yapılan hatalar sonucu milyonlarca lira kayıp verebileceğiniz bir oyun futbol. En baştan söyleyeyim; bireysel hatalar, Bülent Hocanın yaptığı hatalardan daha fazlaydı. Bülent Hocanın yaptığı hatalar ise buna çanak tuttu bence. Misal, Bahadır konusunu camia haftalardır dile getirdi. Elinde alternatif oyuncular olmasına rağmen maalesef Bülent Hoca ısrarcı oldu bu konuda. Mesela son maçta kaptan Diego’yu kızağa çekti. Bu takımda Diego kızağa çekiliyorsa, adım gibi eminim ki futbol dışı etkenler var demektir.

Camia içerisinde oyuncular arasında gruplaşmalar olduğu, Fenerbahçe deplasman galibiyeti primlerine Bülent Hocanın set koyduğu gibi söylemler var. Eğer ki son 4 maçtaki mağlubiyetlerin sebebi bu ise, buna sebep olan bütün oyuncular en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Eğer bu olay gerçek ise, Bülent Hocanın yaptığı bir hatadır. Oyuncuların yaptığı ise ihanettir. İhanetin de bedeli çok ağır bir ceza olmalıdır. Kimse bu takımdan büyük değildir. Hiç kimse her ne şartta olursa olsun bu takımın peşinden giden taraftara ihanet edemez.

Bülent Hocanın ardından Tomas ile anlaştık. Camia içerisinde “Bu takım stajyer hoca takımı değil” gibi sesler yükselmeye başladı. Daha “Bismillah” demeden hocayı yerden yere vuran sesler var. Öncelikle şunu söylemek isterim ki Tomas bizden önce 4 takımda yardımcı antrenör olarak çalıştı. Yani stajyer hocalık bir durum yok. İlk teknik direktörlük deneyimi bizde olacak. Yani Tomas açısından bakarsak, burada başarılı olmak zorunda ki önü açılsın.

Olayın diğer tarafı da şu; bu ligin en düşük bütçeli takımı biziz. Durumu biliyorsunuz ki kurtarıcı olarak oyuna sonradan giren isimler Serdar Özkan, Doğukan Sinik gibi oyuncular. Yani takımın durumu bu. Elde malzeme çok az ki biz aşçıdan bize çok güzel bir yemek yapmasını istiyoruz.

Tomas’ın gelme zamanı aslına bakarsanız çok iyi bir zamana oldu. Zira liglere verilen milli maç arası zamanında gelmesi, takımı tanıması, takımın kendisini tanıması gibi sebeplerden ötürü iyi bir zamanlama olacak. Umarım Tomas ve ekibi ilerleyen zamanda sistemini oturtur. Eğer varsa –ki umarım yoktur– oyunculara taviz vermeden bu işi layığı ile yapar. Biraz zaman… Bakalım neler olacak.