Türel’den Antalyaspor’a Kolej Müjdesi

Menderes Türel, Antalyaspor’un geleceğine dair çok önemli bir projenin müjdesini verdi …

Türel’den Antalyaspor’a Kolej Müjdesi
7 Temmuz 2017 21:22

Antalyaspor’un 51. yıl kutlamaları kapsamında Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’ne konuşan Menderes Türel, Antalyaspor’un geleceğine dair çok önemli bir projenin müjdesini verdi.

Antalyaspor’un geleceğini altyapı ile kurtarmak zorunda olduklarını söyleyen Menderes Türel, Antalyaspor Koleji’nin en büyük hayali olduğunu söyledi. Spor kolejini mimari projeleri örnekleyip inceleyerek projelendireceklerini belirten Türel, tesislerin yan tarafında bulunan 100 dönümlük alanın tahsisini aldıklarını, kolejden sonra ise spor akademisi yani üniversite hayalini gerçekleştireceğini müjdeledi.

Türel yaptığı konuşmada “En yetenekli sporcuları ilkokulu bitirdikten sonra tarayacağız, burada İstanbul’da adı geçen o önemli kolejlerin eğitim kalitesinde Antalyaspor Koleji’nde hem eğiteceğiz hem sportif olarak geliştireceğiz. Kolejimiz Avrupa ve Amerika’dakilerin çok daha iyisi olacak. İleride milli yıldızlarımız olacak, bonservis bedelleriyle Antalya’mıza gelir kazandıracaklar. Elde edeceğimiz gelirlerle daha büyük tesisler açacağız. İnşallah kolejden sonra spor akademisi, yani üniversiteyi açacağız” derken verdiği Barcelona örneğinde Messi’nin Barcelona’ya 13 yaşında geldiğini fakat kendisinin La Masia’yı gezdiğinde hayal kırıklığına uğradığını sözlerine eklerken, Antalya’ya oradan daha iyisini planladığını, 10-11 yaşındaki çocukların  belli spor sınavlarından geçtikten sonra yeteneklileri burslu, özel okul statüsünde de gençleri barındırarak Antalyaspor’un birkaç farklı branşta altyapısını oluşturacaklarını aktardı.