Triatlon Takımımız Sezonu 2. Olarak Noktaladı

Antalyaspor Triatlon takımı, Türkiye Triatlon Şampiyonasını 2. olarak noktaladı.

Triatlon Takımımız Sezonu 2. Olarak Noktaladı
7 Ekim 2019 11:49

Antalyaspor Triatlon Takımı, Türkiye Triatlon Şampiyonası’nın son ayağında 5 Ekim 2019 Pazar günü Alanya’da mücadele verdi.

Şampiyona için Alanya, Didim, Eğirdir, Balıkesir, Kuşadası ve finalde tekrar Alanya’da ter döken sporcular, final yarışında 1.5 kilometre yüzdü, 40 kilometre bisiklet sürdü ve 10 kilometre koştu. Bu emeğinin karşılığını alan Antalyaspor Triatlon Takımı, erkekler takım kategorisinde sezonu 2. olarak tamamladı ve gümüş kupayı kaldırdı. 

2019 yılında başarıdan başarıya koşan Antalyaspor Triatlon Takımı, Duatlon Şampiyonası’nı ikincilikle tamamlamalarının ardından Triatlon Şampiyonası’nı da 2. olarak tamamlayarak başarılarını bir üst seviyeye çıkardı. Uluslararası arenada Avrupa Triatlon Kupası’nın bir ayağı olması sebebiyle sporcular için ayrı bir öneme sahip olan final müsabakasında sporcular iyi bir performans ortaya koydu. 

Pazar günü katıldıkları şampiyonada ayrıca bireysel performansları ile beş altın madalya, iki gümüş madalya ve iki bronz madalya olmak üzere toplamda 9 madalya kazanan Antalyaspor Triatlon Takımı adına yarışan sporcularımızın bireysel dereceleri ise şu şekilde oluştu:

Bahadır Tama: Avrupa Kupası Alanya Etabı 30-34 Yaş Grubu birincisi, Alanya Triatlonu 30-34 Yaş Grubu birincisi, Türkiye Triatlon Şampiyonası 30-34 Yaş Grubu ikincisi

Nuri Acar: Avrupa Kupası Alanya Etabı 40-44 Yaş Grubu birincisi, Alanya Triatlonu 40-44 Yaş Grubu birincisi, Türkiye Triatlon Şampiyonası 40-44 Yaş Grubu birincisi

Ayhan Tama: Türkiye Triatlon Şampiyonası 60-64 Yaş Grubu ikincisi

Hediye Tama: Avrupa Kupası Alanya Etabı 55-59 Yaş Grubu üçüncüsü

Cemal Şahin: Alanya Triatlonu üçüncüsü

Tatiana Vukolova: Alanya Triatlonu dördüncüsü

Saliha Yüksel Tama: Alanya Triatlonu beşincisi