Antalyaspor Didim’de Kürsüden İnmedi

Antalyaspor Triatlon Takımı, Didim Triatlonu’ndan başarılı sonuçlarla döndü.

Antalyaspor Didim’de Kürsüden İnmedi
1 Temmuz 2019 11:14

Antalyaspor Triatlon Takımı, pazar günü Türkiye Triatlon Şampiyonası’nın 2. ayağı olan Didim Triatlonu’nda mücadele verdi.

750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometrelik koşu etabıyla 350’den fazla sporcunun kıyasıya yarıştığı turnuvada rüzgar sporculara zor anlar yaşattı. Özellikle yer yer %8’i bulan eğimin olduğu bisiklet etabında sporcular yokuş ve rüzgarla da mücadele etmek zorunda kaldı.

Öte yandan Didim’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun hazırladığı çip sistemi ile gerçekleştirildi. Yaklaşık 800 sporcunun rekor katılımıyla gerçekleşen Didim Triatlonu’nda triatletler, sonuçlara anlık olarak yarış alanındaki bilgi panosundan ulaştı.

Antalyaspor Triatlon Takımı adına Bahadır Tama, tüm yarışı birinci bitirerek, Antalyaspor’un ismini zirveye taşıdı. Bahadır Tama, kendi yaş grubunda da altın madalya alırken, Ayhan Tama kendi yaş kategorisinde bronz madalyanın sahibi oldu. Hediye Tama da kendi kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Yarışmaya katılan diğer sporcularımızdan Necati Şevik kendi kategorisinde beşinci, Pelin Pelis yarışı dördüncü tamamladı. Saliha Yüksel Tama altıncı olurken, Tatiana Vukolova yedinci, Mustafa Çelik ise dokuzuncu oldu.