Transfer Yasağında Şok Gelişme

2 dönem transfer yasağı alan Antalyaspor’da camiayı şok edecek gelişme yaşandı…

Transfer Yasağında Şok Gelişme
4 Ekim 2016 14:30

2 dönem transfer yasağı alan Antalyaspor’da camiayı şok edecek gelişme yaşandı. Oktay Delibalta’yı ayartmakla suçlanan Antalyaspor’un, geçtiğimiz Mayıs ayına kadar yapması gereken savunmayı Türkiye Futbol Federasyonu’na ulaştırmadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Başkan Ali Şafak Öztürk’ün açıklamalarıyla şok yaşayan Antalyaspor’un transfer yasağında şok bir gelişme daha yaşandı.

Ocak ayında Mersin İdman Yurdu ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Oktay Delibalta’nın, kısa bir süre sonra Antalyaspor’a imza atması kırmızı beyazlı ekibimizin ceza almasının kapısını açtı.

Gültekin Gencer başkanlığı döneminde Antalyaspor’a transfer olan 32 yaşındaki oyuncunun transferinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle kırmızı beyazlı ekibimiz 2 dönem transfer yasağı aldı.

Gelen transfer yasağıyla sarsılan camiayı şok edecek bir gelişme daha yaşandı. Kanal V’nin haberine göre; Oktay Delibalta’nın Antalyaspor’a transferinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla TFF’ye başvuran Mersin İdman Yurdu yetkilileri, oyuncularının ayartıldığını iddia etti.

30 Mayıs’ta görülen davaya kadar savunma yapması beklenen Antalyaspor’un ise bu konuda hiçbir girişimde bulunmaması gündeme bomba gibi düştü. TFF yetkilileri tarafından hazırlanan raporda herhangi bir savunma yapılmadığı vurgulanırken, Oktay Delibalta’nın sözleşmesini feshetmesinin ardından kısa süre içerisinde Antalyaspor’a imza atması ve konuyla ilgili savunmanın yapılmaması göz önüne alınarak kırmızı beyazlı ekibimize transfer yasağının geldiği öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ali Şafak Öztürk başkanlığındaki Antalyaspor Yönetimi, Mersin İdman Yurdu ile temasa geçerek davasını geri çekmesi yönünde anlaşma sağlandı. Aslen Mersinli olan Başkan Ali Şafak Öztürk’ün babası Fikret Öztürk’ün, Mersin İdman Yurdu’yla kurduğu ilişkiler sebebiyle Tahkim Kurulu’nda geri adım atacağı belirtildi. Güney ekibiyle Oktay Delibalta arasındaki davanın ise devam edeceği öğrenildi.