TFF Öztürk’ün Teklifini Kabul Etti

TFF, aldığı karar ile Başkan Ali Şafak Öztürk’ün teklifini kabul etti …

TFF Öztürk’ün Teklifini Kabul Etti
22 Kasım 2016 14:31

TFF, aldığı karar ile Başkan Ali Şafak Öztürk’ün “Devre arası bir hafta uzatılsın” teklifini kabul etti. 

Geçtiğimiz gün Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında söz alan Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor olarak devre arası kamp süresinin bir hafta daha uzatılmasını teklif ettiklerini, bu uzatmanın hem kulüpler hem de turizm için katkı sağlayacağını belirtmişti. Bugün bu konuyu değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, teklifi geçerli bularak lig ve kupa maçlarının tarihlerinde düzenlemeye gitti ve devre arasını bir hafta daha uzattı. 

Bu düzenlemeye göre önceki planlamaya göre 7-8-9 Ocak 2017 tarihlerinde oynanacak olan 17. hafta müsabakalarıyla başlaması planlanan ligin ikinci yarısı, 14-15 Ocak 2017 tarihine kaydırıldı.

TFF tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Futbol kulüplerimiz ile Antalya Turizmciler Derneği’nin başvurusu üzerine Kulüpler Birliği, liglerin devre arasının uzatılması talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na müracaat etti. Bu talebi görüşen TFF Yönetim Kurulu, futbol kulüplerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, ülke turizminin sıkıntılı sürecinin aşılmasına da katkı vermek amacıyla sezon planlamasında yeni düzenleme yaptı. Liglerde devre arası tatili bir hafta daha uzatılırken Ziraat Türkiye Kupası maçlarının tarihleri de değiştirildi.
 
Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig’in ikinci yarısı 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde oynanacak 17. Hafta müsabakaları ile başlayacak. Süper Lig 28 Mayıs’ta, TFF 1. Lig ise 21 Mayıs’ta oynanacak maçlarla tamamlanacak. TFF 1. Lig’in 31. Hafta maçları ise hafta içi 2, 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde oynanacak.