Şimşek: İstifa Etmeyi Gerektirecek Bir Durum Yok

Şimşek: İstifa Etmeyi Gerektirecek Bir Durum Yok
10 Kasım 2015 22:46

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray’a konuk olacak Antalyaspor’da bu maçın hazırlıkları yapılan antrenman ile başladı. Teknik direktör Yusuf Şimşek gözetiminde yapılan çalışmaya sakatlığı bulunan Diego ile milli takımlarda bulunan M’bolhi, Lazarevic ve izinli olan Diarra katılmadı. Kasığından sakatlığı bulunan Guilherme ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenman öncesinde Antalyaspor teknik direktörü Yusuf Şimşek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son haftalarda istemedikleri sonuçlar aldıklarını ifade eden Şimşek, özellikle kendi sahalarında iki tane mağlubiyet almalarının kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor karşılaşmalarından istemedikleri mağlubiyetler aldıklarını kaydeden Yusuf Şimşek, Kayserispor maçına kazanmak için çalışıp çıktıklarını belirtti. Pozisyon zenginliği bakımından sezonun belki de en iyi maçlarından bir tanesini oynadıklarını açıklayan Şimşek, gol yapabilecekleri 4-5 tane pozisyonları olduğunu ve maçın genelinde iyi oynadıklarını düşündüklerini ifade etti.

Takımda çok sayıda sakat oyuncunun olduğunu ve alınan mağlubiyetlere mazeret olamayacağını belirten Yusuf Şimşek, Galatasaray maçından 3 puan almak istediklerini söyledi. Antalyaspor Teknik Direktörü, “Diego’yu Kayserispor maçında sakat sakat oynattık. Guilherme sakattı. Onu Kayserispor maçında riske atamadık. Gerçekten kasığında sıkıntı vardı. Fornezzi belki oynayabilirdi ama son antrenmanda parmağında çıkık oldu. Buna benzer sakatlıklar yaşadık ama bunlar mazeret olarak kabul edilemez. Antalyaspor sahasında oynadığı maçları kazanmak zorundadır. Kazanamadık ama geçmişe bakmanın bir önemi yok. Geçmişe bakıp ders alarak önümüze bakmalıyız. 10-15 günlük bir ara var. Bugünden itibaren büyün yoğunluğumuzu Galatasaray ile oynayacağımız maça verdik. Bütün hazırlıklarımızı ona göre yapacağız. İnşallah Galatasaray maçından da 3 puan alarak dönmek istiyoruz. Belki insanlar buna inanmayabilir sen içeride Kayserispor’u yenemiyorsun diyebilir. Büyük takımlarla oynanan maçların atmosferi farklı olur. Bu tür maçlarda farklı hazırlanırlar. İnşallah 15 gün sonra bunu da herkese göstermek isteriz.” diye konuştu.

Ligde şu ana kadar yedikleri 19 golün fazla olduğunu söyleyen Yusuf Şimşek, biraz daha defans ve duran top anlamında çalışmaları gerektiğini söyledi. Geçmişten ders alarak önlerindeki 15 günde çok iyi çalışacaklarını belirten Şimşek, ligin en fazla gol atan 4-5 takımından bir tanesi olduklarını belirtti. Ön tarafta üretken bir takım olduklarını kaydeden Yusuf Şimşek, defansta ufak tefek sıkıntıları olduğunu ve bunları halletmeleri gerektiğini açıkladı.

Devre arasına kadar alabilecekleri maksimum puanları alarak 25-26 puan toplamak istediklerini ifade eden Şimşek, ““İlerleyen günler özellikle devre arasına kadar 6 tane maçımız var. Bu maçlardan alabileceğimiz maksimum puanları almak istiyoruz. Devre arasına kadar 25-26 puan toplamak istiyoruz. Şu anda 15 puanımız var. Hedefte 18 puan daha var. Dediğim gibi 25-26 puanı bulmak istiyoruz. Bulabiliriz ve bulacağımızı düşünüyorum. Tabii bunlar konuşmakla olmuyor. Ben burada 18 puanı da alarak 33’te yapacağız diyebilirim ama bu inandırıcı olmaz. Biz devre arasına kadar en az 10 puan daha almak istiyoruz” dedi.

Kayserispor maçından sonra yönetime herhangi bir istifa dilekçesi sunmadığını söyleyen Yusuf Şimşek, istifa etmeyi gerektirecek bir durum olmadığını aktardı. 15 puana sahip olduklarını vurgulayan Şimşek, yarışmacı bir kimliğe sahip olduklarını dile getirdi. Takımın çok kötü gitmesi durumunda yönetimle beraber karar verebileceklerini belirten Antalyaspor Teknik Direktörü, ancak şu an takımın başında ve işinin başında olduğunu ifade etti. Yönetimin bir rapor isteği olmadığını aktaran Şimşek, klasik olarak 2-3 haftada bir başkana ve futbol şube sorumlusuyla sohbet gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bugün de belirttiği kişiler ile oturup konuştuklarını söyleyen genç teknik adam, hedefleri ve transferler çalışmalarını konuştuklarını belirtti.

Taraftarın istifa talebinin doğal olduğunu da söyleyen Yusuf Şimşek, “Taraftar istifa isteyebilir bu onların doğal hakkıdır. Tepki doğal haklarıdır. Bundan sonra taraftarın tepkisiyle karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Bu tepki sadece bana değildir. Yöneticilerimiz, başkan ve futbolcular olsun biz bir ekibiz. Bu ekip başarılı olursa hep birlikte oluyoruz ama başarısız olursa tek suçlu ben oluyorum. Her zaman söylüyorum bir suçlu varsa o da benim. Dediğim gibi taraftarlarımız bir daha bizi istifaya davet edemeyecek çünkü biz çok çok iyi olup hem onların yüzünü güldürmek hem de kendi yüzümüzü güldürmek istiyoruz.” diye konuştu.