Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi

Antalyaspor, Beşiktaş maçının ardından PFDK’ya sevk edildi …

Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi
21 Mart 2017 19:12

Antalyaspor, Beşiktaş maçının ardından bugün PFDK’ya sevk edildi.

“Çirkin ve Kötü Tezahürat” , “Saha Olayları” , “Usulsüz Seyirci Alınması” ve “Merdiven Boşluklarının Boş Bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ya sevk edilen ekibimize yüklü bir para cezasının yanı sıra ilk iç saha mücadelesinde Güney Kale Arkası Tribünündeki bazı bloklara seyirden men cezası gelmesi bekleniyor.

TFF Displin Kurulu’nun bugün açıkladığı karar şu şekilde:

ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 19.03.2017 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş.-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca,”usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.


49. MADDE:

(1) Stadyuma giren seyirci sayısı hakkında gerçeğe aykırı belge düzenleyen, beyanda bulunan, stadyuma seyirciyi biletsiz olarak veya bilet yerine herhangi bir belge ile sokan, rakip kulüp seyircisine aynı seyir kalitesindeki yerler için kendi seyircisine uyguladığı bilet fiyatının %30’undan fazla veya diğer tribünler için belirlenen fiyata oranla fahiş fiyat uygulayan, stadyuma veya tribüne kapasitesi üzerinde seyirci alan veya benzeri fiillerle menfaat sağlayan kulüplere Süper Lig için 100.000.-TL’den 200.000.-TL’ye kadar, 1. Lig için 26.000.-TL’den 65.000.-TL’ye kadar, 2. Lig için 13.000.-TL’den 26.000.-TL’ye kadar, 3. Lig için 6.500. TL’den 13.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

(2) Tribünlerdeki merdiven boşluklarının boş bırakılmaması halinde kulüplere birinci ihlalde; Süper Lig için 15.000.-TL, 1. Lig için 10.000.-TL, 2. Lig için 8.000.-TL ve 3. Lig için 5.000.-TL para cezası verilir. İhlalin aynı sezon içinde tekerrürü halinde, kulüplere bu ihlal için verilen bir önceki para cezasına; Süper Lig için 10.000. -TL, 1. Lig için 8.000.-TL, 2. Lig için 6.000. -TL ve 3. Lig için 4.000.-TL eklenmesi suretiyle hesaplanacak tutarda para cezası verilir.

52. MADDE:

(1) Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2) Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.

(3) Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.

53. MADDE:

(1) Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

(2) Profesyonel  lig  müsabakalarında  çirkin  ve  kötü  tezahüratta  bulunulması  halinde kulüplere Ek-1 ve Ek-2, Türkiye Kupası müsabakalarında ise Ek-3’te yer alan tablolara göreceza verilir.

(3) Elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında çirkinve kötü tezahüratta bulunulması halinde; toplu halde çirkin ve kötü tezahüratta bulunan blok veya bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle  müsabakaya  girişleri engellenir. Çirkin  vekötü  tezahüratta  bulunamayacakengelliseyircilerhakkında kart blokajı cezası uygulanmaz.

(4) PFDK, 2. ve 3. fıkra kapsamındaki cezaları birlikte veya ayrı ayrı verebilir.