Antalyaspor – T. Konyaspor (Maç Öncesi)

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 31. hafta mücadelesinde evinde Konyaspor’u ağırlayacak …

Antalyaspor – T. Konyaspor (Maç Öncesi)
1 Mayıs 2016 16:00

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 31. hafta mücadelesinde evinde Konyaspor’u ağırlayacak. Antalya Arena’da oynanacak mücadele, saat 19.00’da başlayacak.

Antalyaspor, ligde otuz haftada topladığı 36 puanla 12. sırada yer alırken, Konyaspor ise topladığı 59 puanla 3. sırada yer alıyor.

Karşılaşma Lig TV 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.


Antalyaspor ile Konyaspor, tarihte ilk kez 1971-1972 sezonunda 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta karşı karşıya geldi. Konya Şehir Stadyumu’nda oynanan mücadele, Konyaspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanmıştı.

İki takım Süper Lig tarihinde ilk kez 2006-2007 yılında karşı karşıya geldi. Konya Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadele, golsüz eşitlikle sona erdi.

Antalyaspor ile Konyaspor, bugüne dek yirmi ikisi İkinci Lig, ikisi Türkiye Kupası ve dokuzu Süper Lig olmak üzere otuz üç kez karşı karşıya geldi Bu maçların onunu kırmızı beyazlı ekibimiz kazanırken, on beş Konyaspor üstünlüğüyle sona erdi. Sekiz maç ise berabere tamamlandı.

Süper Lig tarihinde dokuz kez karşılaşan iki ekipten Antalyaspor iki kez galip gelirken, üç mücadele berabere tamamlandı. Dört mücadelede ise ekibimiz sahadan yenik ayrıldı.

Antalya’da oynanan dört mücadelede ise takımımız iki maçta galip gelirken, bir mücadeleyi kaybetti. Bir maç ise berabere tamamlandı.

Ligin ilk yarısında Torku Arena’da oynanan mücadele, rakip takımın 3-2 üstünlüğüyle sona ermişti. Ekibimizin golleri Emrah ve Eto’o’dan gelmişti.

Antalyaspor ile Konyaspor, en son Türkiye Kupası Son 16 Eleme Turu’nda karşı karşıya geldi. Konya’da oynanan mücadelede ekibimiz 1-0 yenik ayrılarak kupaya veda etmişti.


Karşılaşmayı Eskişehir Bölgesi hakemlerimizden Suat Arslanboğa yönetecek. Suat Arslanboğa’nın yardımcılıklarını Bahtiyar Birinci ve Deniz Turgut yapacak.

Müsabakanın hakem altılısı ise şu şekilde:

(O) Suat Arslanboğa
(Y) Bahtiyar Birinci
(Y) Deniz Turgut
(4) Cemal Bingül
(5) Erkan Engin
(6) Tolga Kadaz


Suat Arslanboğa, Antalyaspor’un bugüne dek biri Bank Asya 1. Lig, biri Türkiye Kupası ve sekizi Süper Lig olmak üzere on maçında düdük çaldı. Antalyaspor, bu maçların üçünü kazanırken, üçünü kaybetti. Dört maç ise berabere tamamlandı.

Suat Arslanboğa yönetiminde Antalya’da dört maç oynayan takımımız, bu maçların üçünü kazandı, birinde ise mağlup oldu.