Evkur Yeni Malatyaspor 2 – 0 Antalyaspor

Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor’a 2-0 mağlup oldu.

Evkur Yeni Malatyaspor 2 – 0 Antalyaspor
16 Aralık 2018 15:42

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 16. Hafta mücadelesinde Evkur Yeni Malatyaspor’a konuk oldu.

Mücadelenin ilk yarısında etkili bir oyu ortaya koyan ev sahibi ekip olurken, kırmızı-beyazlılar 16 ve 34. dakikada kalesinde gördüğü gollerle ilk yarıyı 2-0 geride kapadı. İkinci yarıda da varlık gösteremeyen Antalyaspor, bulduğu pozisyonları da harcadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrılarak iki hafta sonra mağlup oldu.

Karşılaşmanın 72. dakikasında hakem Mete Kalkavan, Sadık Çiftpınar ile Diego Angelo’yu kırmızı kartla oyundan attı. Celustka’nın faulü sonrası oyunun durmasıyla VAR uygulamasına giden Mete Kalkavan, VAR sonrası Celutska ve Eren sarı kartla cezalandırıldı. Sadık ile Diego ise kırmızı kartla oyundan atıldı.

Kırmızı-beyazlılarda Diego, Doğukan, Maicon ve Celustka, Fenerbahçe maçında cezalı duruma düştü.

Antalyaspor, bu sonuçla 26 puanda kaldı ve maçın ardından beşinci sıraya geriledi.

Kırmızı-beyazlılar, ilk yarının son haftasında 24 Aralık 2018 Pazartesi günü 20.00’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak.


STADYUM: Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Süleyman Özay

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Farnolle, Chebake, Murat Akça, Sadık, Erkan, Murat Yıldırım, Marques, Ahmed, Adem (dk.90 Pereira), Eren (dk.76 Mina), Boutaib (dk.46 Rahman Buğra)

ANTALYASPOR: Boffin, Nazım, Salih, Diego, Celustka,  Chico (Dk.46 Vainqueur), Hakan, Maicon, Doğukan (dk.46 Drole), Serdar, Mevlüt (dk.66 Barrada)

GOLLER: Boutaib (dk.16, dk.34)(Evkur Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Murat Yıldırım, Eren(Evkur Yeni Malatyaspor)   | Doğukan, Maicon, Celustka, Drole (Antalyaspor)

KIRMIZI KARTLAR: Sadık (Evkur Yeni Malatyaspor)  | Diego (Antalyaspor)


MAÇTAN DAKİKALAR

16′ Ceza alanı içinde Diego, kontrolündeki topu çizgide Eren Tozlu’ya kaptırdı. Bu futbolcunun pasında altı pasta uygun durumda bulunan Boutaib, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

23′ Chico, orta sahadaki topu uzaklaştırmak için kendi kalesine ters vuruş yaptı. Kaleci Boffin topu güçlükle kontrol etti.

28′ Erkan’ın ortasında Eren Tozlu’nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Boffin, kornere çeldi.

34′ Adem Büyük’ün pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Guilherme, topu Boutaib’e çıkardı. Bu futbolcu, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-2

Antalyaspor, ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı.

50′ Eren Tozlu’nun ceza alanına ortasında arka direkte Guilherme’nin vuruşunda, meşin yuvarlak direkten döndü. Antalyaspor savunması, dönen topu uzaklaştırdı.

56′ Adem Büyük’ün sağ kanattan yaptığı ortada, ceza alanı içinde Rahman Buğra Çağıran’ın vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.

72′ Celustka ile girdiği ikili mücadelede Eren Tozlu’nun yerde kalmasının ardından saha karıştı. İki oyuncu arasında başlayan gerginliğe diğer futbolcular ve takımların yedek kulübeleri de dahil oldu. Yaşanan gerginliğin ardından maçın hakemi Mete Kalkavan, Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi’ne başvurdu. Pozisyonu saha kenarındaki ekrandan inceleyen Kalkavan, Evkur Yeni Malatyasporlu Sadık Çiftpınar ile Antalyasporlu Diego’yu kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Mete Kalkavan, Celustka ile Eren Tozlu’ya ise sarı kart gösterdi.

Maçta başka pozisyon olmayınca Antalyaspor mücadeleden 2-0 yenik ayrıldı.


MAÇIN ÖZETİ