Bülent Korkmaz: “VAR Konuşmaları Paylaşılsın”

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Bülent Korkmaz: “VAR Konuşmaları Paylaşılsın”
20 Şubat 2019 14:41

Teknik Direktör Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesislerinde haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Sözlerine geçtiğimiz hafta oynanan Medipol Başakşehir mücadelesinin hakemi Mete Kalkavan’ın yönetimi ve VAR sisteminin kullanımındaki aksaklıkları dile getirerek başlayan Bülent Korkmaz, “Türkiye kamuoyu maçla ilgili tüm pozisyonları yorumladı. Ben de maçtan sonra pozisyonları kamuoyuna bırakmıştım. VAR sistemini savunuyorum, doğru bir sistem olduğunu düşünüyorum. UEFA tarafından da geçmişte görev verilen eski hakem koçu Burçin Keskin, VAR konuşmalarının kamuoyu ile açıklanabileceğini söylüyor. Ben de aynı düşüncedeyim.” dedi.

Karşılaşmayı televizyondan izleyen futbolseverlerin en azından bu işin ne kadar gerçekçi olduğu adına görüntülerin paylaşıldığı gibi VAR konuşmalarının da paylaşılması gerektiğine inandığını söyleyen Korkmaz, “Pozisyonlarda VAR hakemi çağırdı da orta hakem mi gitmedi yoksa VAR hakemi orta hakem bir şey demediği için mi maçı devam ettirdi? Bu önemli bir  ayrıntı. Art niyet var mı yok mu bunu açıklamaları gerekir. VAR hakemi bu pozisyonları orta hakeme iletmiyorsa ortada bir art niyet var. Orta hakeme iletiliyor, orta hakem kabul etmiyorsa burada da bir art niyet var” diye konuştu.

Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları DG Sivasspor mücadelesine de değinen deneyimli hoca, “Ligin ikinci yarısında oynadığımız beş maçta istediğimiz sonuçları alamadık. Oynadığımız beş takım da sezonun ikinci yarısında yenilmeyen takımlar. Bu ilk beş maçlık fikstürün zor olacağını her zaman dile getiriyordum. Oynadığımız son üç maç ise oyun olarak çok geliştiğimizi gösteriyor. Amilton ve Fredy’nin oyunumuza katkı verdiğini görüyoruz. Ben gelecekle ilgili umutluyum. Maalesef Türkiye’de her şey sonuca odaklı olduğu için sonuç gelmeyince stres ve baskı oluyor. Bizim açımızdan her şey doğru gidiyor. Bir tek sonuç alamıyoruz. Önümüzde Sivasspor maçı var. Başlarında genç bir kardeşimiz var. O da takımın başına geçtikten sonra doğru ve olumlu işler yaptı. Oyuncularıma söyledim; doğru yoldayız, iyi oynuyoruz ve bunun da karşılığını alacağız.” ifadelerini kullandı.