Fenerbahçe 3 – 1 Antalyaspor

Antalyaspor, ligin son haftasında Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe 3 – 1 Antalyaspor
26 Mayıs 2019 21:06

Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig 34. Hafta mücadelesinde Antalyaspor, Fenerbahçe’ye konuk oldu.

Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi takım oldu. Fenerbahçe, Zajc ile 1-0 öne geçerken, Antalyaspor bu gole 33. dakikada Mevlüt ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi. İkinci yarıda takımımız başa baş bir oyun sergilese de Amilton’un kaçırdığı goller ve Diego’nun direkten dönen frikiğinin ardından Fenerbahçe Eljif ile 2-1 öne geçti. Maçın son anlarında Moses, ev sahibi takımın 3. golünü kaydetti ve Antalyaspor sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Mevlüt Erdinç, bu karşılaşmada kaydettiği gol ile deplasmandaki son dört maçta da gol kaydetti ve sezonu 12 golle noktaladı.

Bu maça dek Ersun Yanal’ın çalıştırdığı takımlara karşı hiç mağlubiyet yaşamayan Bülent Korkmaz, bu mağlubiyetinin ardından namağlup ünvanını da kaybetmiş oldu.

Antalyaspor bu puan ile 45 puanda kaldı Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonunu 7. sırada tamamladı.


STADYUM: Ülker Stadyumu

HAKEMLER: Halis Özkahya, Volkan Ahmet Narinç, Yusuf Bozdoğan

FENERBAHÇE: Volkan, Isla, Serdar, Sadık, Hasan Ali (dk.46 İsmail), Jailson, Mehmet Ekici, Eljif Elmas, Dirar (dk.83 Oğuz Kağan), Moses, Zajc (dk.68 Mehmet Topal)

ANTALYASPOR: Ferhat, Nazım, Bahadır (dk.74 Hakan), Diego, Tarık, Chico, Harun, Serdar, Amilton (dk.80 Doukara), Doğukan, Mevlüt (dk.75 Drole)

GOLLER: Zajc, (dk.45) Eljif (dk.69) Moses (dk.90) (Fenerbahçe)  |  Mevlüt (dk.33)  (Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Jailson (Fenerbahçe)  |  Doğukan Diego, Amilton (Antalyaspor)


MAÇTAN DAKİKALAR

13′ Mehmet Ekici’nin savunma arkasına pasına hareketlenen ve ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Isla, meşin yuvarlağı penaltı noktasında müsait durumda bulunan Zajc’a çıkardı. Sloven futbolcunun boş kaleye vuruşunda top ağlara gitti: 1-0

16′ Serdar Özkan’ın savunma arkasına pasına iyi bir koşu yapan ve topla buluşan Doğukan Sinik’in kaleciyle karşı karşıya vuruşunda, Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.

33′ Amilton’un sağdan ortasında savunmada Sadık’ın büyük hatasıyla topu önünde bulan Mevlüt Erdinç, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

35′ Soldan gelişen atakta ceza sahası içinde rakibinden sıyrılan Serdar Özkan’ın vuruşunda, kaleci Volkan topu son anda çeldi. Pozisyonun devamında Hasan Ali Kaldırım tehlikeyi uzaklaştırdı.

45+1′ hızlı gelişen Antalyaspor atağında Harun Alpsoy’un ara pasıyla ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Amilton’un şutunda top direğe çarparak auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.

57′ Dirar’ın kısa pasında kaptığı aldığı topla hareketlenen Amilton, Isla’dan da sıyrılarak meşin yuvarlağı rakip ceza sahası içine kadar sürdü. Amilton, kaleci Volkan ile karşı karşıya vuruşta topu dışarı gönderdi.

61′ İsmail Köybaşı’nın ceza sahası dışından sağ ayağıyla şutunda kaleci Ferhat seken topu kornere çeldi.

64′ Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Diego’nun sert vuruşunda, meşin yuvarlak önce kaleci Volkan’a daha sonra yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Dirar meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

69′ Soldan Moses ile gelişen atakta sıfıra inen Nijeryalı oyuncu, meşin yuvarlağı içerdeki Dirar’a, Dirar’da geriden gelen Eljif’e çıkardı. Makedon futbolcunun gelişine şutunda top ağlara gitti: 2-1

90+1. dakikada Fenerbahçe farkı 2’ye çıkardı. Jailson’un ara pasında ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Moses’ın vuruşunda, top kaleciden sekti. Nijeryalı oyuncu, yeniden önüne düyen meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 3-1

Maçta başka pozisyon olmadı ve Antalyaspor sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.


MAÇIN ÖZETİ